072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Amerikaanse technologiebedrijven beloven miljarden om de cyberbeveiliging van de samenleving te verbeteren

datum: 26-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google en Microsoft investeren samen 25 miljard euro in cybersecurity. Andere technologiebedrijven hebben ook toezeggingen gedaan om de digitale beveiliging van apparaten en bedrijven te verbeteren. Dit naar aanleiding van een gesprek met de Amerikaanse president Biden.

Google zal de komende vijf jaar 10 miljard dollar uitgeven om de beveiliging te verbeteren . Dat geld gaat naar het uitbreiden van het zero-trustbeleid van ondernemingen, het helpen van veilige software in de toeleveringsketen van het bedrijf en het promoten van open source-beveiligingssoftware. Ook wil het bedrijf de komende drie jaar meer IT-specialisten opleiden.

Microsoft trekt ook geld uit voor beveiliging . Het gaat om 20 miljard dollar of 17 miljard euro voor een betere beveiliging van Microsoft's eigen beveiligingsproducten. Microsoft doet dat ook over een periode van vijf jaar. Het bedrijf heeft ook $ 150 miljoen of $ 127 miljoen toegezegd om overheidsinstellingen te helpen beveiligen.

Ook andere bedrijven hebben toezeggingen gedaan, maar niet met geld. Amazon zal zijn interne beveiligingstraining gratis beschikbaar stellen en gratis hardware-tokens uitdelen aan alle AWS-eindgebruikers. IBM gaat 150.000 mensen trainen in cybersecurity. Apple zal ervoor zorgen dat ten minste 9.000 van zijn leveranciers een uitgebreide training krijgen en multi-factor authenticatie gebruiken.

Dat doen de bedrijven na een gesprek met de Amerikaanse president Joe Biden . Hij sprak met Google en Microsoft, maar ook met andere techbedrijven zoals Apple en IBM. Het gesprek ging specifiek over cybersecurity en de impact ervan op de samenleving. Biden wilde van de bedrijven weten wat er gedaan kon worden om de veiligheid voor zichzelf en de samenleving als geheel te verbeteren.

Biden kwam zelf ook met verschillende initiatieven om de cybersecurity te verbeteren. Het National Institute of Standards and Technology in de VS zal samenwerken met de particuliere sector om een meer uniform veiligheidsbeleid te ontwikkelen en meer open source software te gebruiken, en verschillende scholen en universiteiten zullen cursussen aanbieden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01