072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Amplitude Studios haalt Denuvo-drm uit strategiespel Humankind voor release

datum: 21-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Amplitude Studios haalt Denuvo's drm-software uit zijn aankomende strategiespel, Humankind, nog voor de release. Dat laat de ontwikkelaar weten in een blogpost. De studio maakte deze keuze "op basis van gegevens uit de gesloten bèta" van de game.

Amplitude Studios-baas Romain de Waubert maakt de beslissing openbaar op het Games2gether-platform van het bedrijf. De Waubert doet dit naar aanleiding van een forumpost met gebruikersfeedback. Daarin meldt een gebruiker dat hij of zij de game in eerste instantie op Steam wilde pre-orderen, maar dit uiteindelijk afwees omdat er Denuvo-drm in de game wordt gebruikt.

De drm-software van Denuvo fungeert als kopieerbeveiliging en is bedoeld om piraterij tegen te gaan. In bepaalde games kan de software prestatievermindering veroorzaken. Onlangs is de software bijvoorbeeld bekritiseerd vanwege prestatieproblemen in Resident Evil Village, die werden opgelost via een scheur die de Denuvo-drm uit het spel verwijderde. Als reactie hierop heeft Capcom een update uitgebracht met 'drm-optimalisaties'.

De Waubert legt onder meer uit waarom de studio in eerste instantie de DRM-software wilde gebruiken. "We werken heel hard en leggen ons hart in de games die we maken, en piraterij heeft echt invloed op ons vermogen om games voor je te blijven maken", schreef de studiobaas. "We zijn dit jaar een van de meest verlanglijste games op Steam, dus we weten dat we meer het doelwit zullen zijn van piraten dan al onze vorige games. Als Denuvo een gekraakte versie kan stoppen, al is het maar voor een paar dagen, dan kan dat ons echt helpen onze vrijlating te beschermen."

Desalniettemin heeft de studio besloten om de DRM-software voor de release uit de game te verwijderen. De Waubert meldt dat de prioriteit van de studio is om spelers de best mogelijke ervaring te bieden. "Denuvo mag de prestaties van spelers nooit beïnvloeden, en we willen de kwaliteit niet opofferen voor jou. We geloven dat het kan met de juiste integratie, en dat is wat we wilden testen tijdens de Closed Beta. We ontdekten echter dat het zo was nu geïntegreerd was niet goed genoeg, en het is niet iets dat we kunnen oplossen voor de release, dus we halen het eruit." De ontwikkelaar meldt ook dat er momenteel geen plannen zijn om Denuvo-drm na release aan de game toe te voegen.

Humankind is een 4x strategiespel, vergelijkbaar met strategiespellen zoals Civilization en Amplitude Studios' eerdere games zoals Endless Legend. De game komt op 17 augustus uit voor Windows, macOS en Stadia. Tweakers publiceerde eerder al een preview van Humankind .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01