072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Amsterdamse studio van PUBG-maker Brendan Greene wordt verzelfstandigd

datum: 01-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Brendan 'PlayerUnknown' Greene verlaat officieel Krafton Game Union. Zijn studio PlayerUnknown Productions, die als onderdeel van Krafton al in Amsterdam was gevestigd, wordt grotendeels zelfstandig. De studio lijkt nog steeds aan de titel Prologue te werken.

Allerlei websites, zoals Kotaku, citeren uit een persbericht van Greene, waarin staat dat hij iedereen bij PlayerUnknown's Battlegrounds en Krafton dankbaar is voor de kansen die hij de afgelopen vier jaar heeft gekregen. Hij zegt dat hij weer een stap heeft gezet om het soort ervaring te creƫren dat hij al jaren voor ogen heeft.

Greene geeft nog weinig details, maar zegt die op een later moment te delen. Aan welk project zijn Amsterdamse studio Playerunknown Productions werkt, zegt hij niet. Een bijbehorend persbericht zou zeggen dat het nieuwe team "de systemen onderzoekt die nodig zijn om massale schaal in open-wereldgames mogelijk te maken." De nieuwe studio is nu onafhankelijk, hoewel Krafton wel een minderheidsbelang heeft.

De website van Playerunknown Productions verwijst nog steeds rechtstreeks naar Prologue, aangekondigd in december 2019 . Vanaf dat moment hield Greene's directe betrokkenheid bij PUBG op. Hij verhuisde toen al naar Amsterdam om in 2019 aan Prologue te werken als hoofd van de nieuw opgerichte Playerunknown Productions-studio. Er is weinig bekend over de huidige staat van deze game en de rol van deze studio.

Krafton Game Union heette voorheen Bluehole en is het Zuid-Koreaanse bedrijf achter onder meer PlayerUnknown's Battlegrounds. Deze Battle Royale-game uit 2017 en de mobiele game PUBG: News State die dit jaar is uitgebracht, zijn uitgebracht door PUBG Studios, een interne studio van Krafton, voorheen bekend als PUBG Corporation.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01