072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Analistenbureau: Apple leverde 6,5 miljoen MacBooks in derde kwartaal

datum: 03-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Analistenbureau Strategy Analytics schat dat Apple in het derde kwartaal 6,5 miljoen MacBooks heeft verscheept; dat is 10 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf had een recordomzet van Macs in het kwartaal.

De stijging van MacBook-leveringen is vooral te danken aan goede verkopen van de MacBook Air met M1-processor. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers zei Apple-topman Tim Cook vorige week dat er veel vraag was naar dat model.

Apple noemt zelf geen aantallen geleverde MacBooks. Volgens Strategy Analytics gaat het om in totaal 6,5 miljoen exemplaren in het derde kwartaal. Daarmee heeft Apple een wereldwijd marktaandeel van 10 procent in de laptopmarkt, goed voor de vierde plaats.

Lenovo staat al vier kwartalen op rij op de eerste plaats met een recordaantal leveringen. De Chinese fabrikant leverde naar schatting 15,3 miljoen laptops en heeft een marktaandeel van 23 procent. Dat is een groei van 5 procentpunt ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens Strategy Analytics heeft Dell in het kwartaal 12,2 miljoen laptops geleverd; dat is 50 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hierdoor groeide het marktaandeel met 5 procentpunten. De totale laptopmarkt groeide met 8 procent, ondanks aanhoudende chiptekorten.

De cijfers zijn voor het derde kwartaal van 2021, dat eindigde eind september. Apple introduceerde in oktober de nieuwe MacBook Pro's met M1 Pro en M1 Max socs . Of ze het marktaandeel van Apple verder kunnen vergroten, zal moeten blijken uit de vierdekwartaalcijfers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01