072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Android TV 12 krijgt native 4k-interface en automatische verversingsfrequentie

datum: 15-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google heeft de derde ontwikkelaarsb├Ęta van Android 12 voor Android TV OS uitgebracht. Deze release voegt ondersteuning toe voor een native 4k-gebruikersinterface, nieuwe instellingen voor verversingssnelheid en privacygerelateerde functies.

"Gebruikers kijken meer dan vier uur televisie per dag en willen de hoogst mogelijke resolutie", zegt Wolfram Klein , productmanager van Android TV OS. "Android 12 voor Android TV zal ook de mogelijkheid hebben om de gebruikersinterface weer te geven met native 4k-resolutie."

Naast 4k-ondersteuning krijgen gebruikers ook de mogelijkheid om automatisch of handmatig te schakelen tussen verschillende verversingsfrequenties. Apps kunnen deze instellingen ook lezen en toepassen.

Net als in Android 12 bouwt Google ook privacygerelateerde functies in Android TV OS. Zo verschijnen er indicatoren op het televisiescherm wanneer apps de camera en/of microfoon gebruiken. Er is ook een nieuw instellingenmenu toegevoegd waar de gebruiker de toegang tot de camera en/of microfoon kan uitschakelen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01