072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Anonieme hackers dumpen volledige schijfkopieën van controversiële Epik-hostingservice

datum: 30-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Hackers hebben nieuwe data van de controversiële hostingprovider Epik op internet gezet. Het gaat om 300GB aan schijfimages van de provider, die ook wachtwoorden en API-tokens bevatten.

De gegevens zijn geraadpleegd door The Daily Dot . Beveiligingsexperts verifiëren op de site dat dit schijfkopieën zijn van de volledige serverinfrastructuur van Epik. Dit zou het mogelijk maken om de volledige servers te imiteren. Een van hen plaatste een video op Twitter waarin hij de server in een VM weet op te starten. De hackers gaven de gegevens vrij als een torrent van 70 GB, maar uitgepakt zou het bijna 300 GB aan gegevens zijn.

De gegevens lijken ook gevoelige gegevens van Epik zelf te bevatten. Deze omvatten API-sleutels en inloggegevens voor Epik's eigen systemen die in platte tekst zijn opgeslagen. De bestanden bevatten ook inloggegevens voor de Coinbase- en PayPal-accounts van de provider en voor het Twitter-account.

De gegevens zijn gelekt door dezelfde hackers die eerder deze maand gegevens van Epik hebben gestolen . De groep noemt zichzelf "Official Anonymous" en zei dat het wachtwoorden, privésleutels en ssh-sleutels, een mailboxdump en meer informatie van de provider heeft gestolen.

Epik reageerde kort op de situatie ten tijde van de hack, eerder deze maand. Op Twitter zeiden ze dat ze "meerdere cyberbeveiligingsteams hebben ingezet om de getroffen systemen te beoordelen, te beveiligen en te herstellen". De oorzaak van het incident zou zijn 'geïdentificeerd' en er wordt gewerkt aan een 'totale oplossing'.

Epik is een controversiële hostingprovider die vooral bekend staat om het hosten van een aantal radicale en extreemrechtse sociale netwerken zoals The Daily Stormer, 8chan en Parler. De dienst bood ook inhoud aan van extremistische groepen zoals de Proud Boys. De site verdedigde hosting Gab in 2018 nadat meerdere providers dat domein op hun platforms hadden geweigerd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01