072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

App-ontwikkelaars van Apple kunnen klanten rechtstreeks benaderen om commissie te vermijden

datum: 27-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Apple laat app-ontwikkelaars gebruikersgegevens gebruiken om hen direct te informeren over betaalmethoden buiten de apps. Als klanten deze betaalmethoden gebruiken, hoeven de ontwikkelaars geen commissie aan Apple te betalen.

App-ontwikkelaars kunnen 'communicatietools' gebruiken om hun klanten te informeren over betaalmethoden buiten de iOS-apps, schrijft Apple . In het bericht noemt Apple e-mail als voorbeeld voor een dergelijk communicatiemiddel. De ontwikkelaars mochten vanaf dit jaar al klanten informeren over betaalmethoden buiten de iOS-app, maar mochten geen gebruik maken van klantgegevens die ze via de iOS-app hadden verkregen. Dat kan met de beleidswijziging. Klanten dienen toestemming te geven voor het gebruik van de contactgegevens.

De beleidswijziging maakt deel uit van een schikkingsvoorstel met meerdere Amerikaanse app-ontwikkelaars. Apple geeft niet aan dat de beleidswijziging alleen geldt voor Amerikaanse gebruikers, dus Apple lijkt het nieuwe beleid internationaal te implementeren. Wanneer gebruikers binnen iOS-apps betalen, moet de ontwikkelaar 15 tot 30 procent van de omzet aan Apple betalen. Als gebruikers betalen via betaalmethoden buiten die iOS-apps, hoeven ontwikkelaars niets aan Apple te betalen.

De iOS-ontwikkelaars hebben twee jaar geleden een class-action rechtszaak aangespannen tegen Apple omdat ze niet tevreden waren met de tarieven die in de App Store worden gehanteerd. Een andere beleidswijziging is dat ontwikkelaars meer vrijheid krijgen om prijzen te kiezen voor abonnementen, in-app-aankopen en betaalde apps. Het aantal beschikbare prijzen gaat van honderd tot vijfhonderd. Deze wijziging gaat in op 31 december 2022, volgens het door The Verge gepubliceerde schikkingsvoorstel .

Apple zei ook dat het de verlaagde commissie van 15 procent voor ontwikkelaars met een jaaromzet van minder dan $ 1 miljoen zal verlengen voor een verlenging van drie jaar. Ook deze ontwikkelaars krijgen toegang tot een door Apple opgezet fonds, al gaat het vooralsnog alleen om Amerikaanse ontwikkelaars. Apple stelt 100 miljoen dollar beschikbaar voor dit fonds.

Het gaat vooralsnog om een schikkingsvoorstel; De rechter buigt zich op 12 oktober over het voorstel. De ontwikkelaars begonnen de proef op de som te nemen als reactie op "blij en trots" te zijn geweest als gevolg van de voorgestelde wijzigingen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01