072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Apple brengt iOS 15.1 uit met SharePlay en ProRes Video voor iPhone 13 Pro Series

datum: 25-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Apple brengt maandag versie 15.1 van iOS en iPadOS uit. Deze besturingssystemen voegen onder meer ondersteuning toe voor SharePlay. iPhone 13 Pro-apparaten kunnen ProRes-video's opnemen na de update. Het bedrijf brengt ook macOS Monterey uit.

Sinds maandagavond kunnen iPhone- en iPad-gebruikers de nieuwe OS-versies downloaden via het instellingenmenu van hun apparaat. De updates voegen verschillende nieuwe functies toe. Met SharePlay kunnen FaceTime-gebruikers bijvoorbeeld samen films en tv-series kijken of naar muziek luisteren.

De functie synchroniseert dergelijke inhoud en gebruikers krijgen allemaal de mogelijkheid om inhoud terug te spoelen of te pauzeren. Wanneer mensen praten, wordt het volume van de weergegeven audio of video automatisch verlaagd. Ook kunnen gebruikers hun scherm delen via SharePlay, bijvoorbeeld om samen foto's of webpagina's te bekijken.

Daarnaast voegt iOS 15.1 ondersteuning toe voor ProRes-opname voor de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, zo blijkt uit een eerdere bètaversie . Gebruikers met een 128 GB-model kunnen 1080p-video's opnemen met hogere bitsnelheden, waardoor er meer ruimte is om de beelden achteraf te bewerken. Degenen met 256 GB of meer opslagruimte kunnen 4K-video's opnemen met ProRes.

De ProRes-functie zal niet beschikbaar zijn voor de reguliere iPhone 13, noch voor eerdere iPhones. iPhone 13 Pro-bezitters kunnen de macromodus van de ultrabrede camera ook handmatig in- en uitschakelen. Voorheen was die functie standaard ingeschakeld. iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten kunnen hun covid-vaccinatiebewijs verder toevoegen in de Wallet-app, maar dat werkt in de Benelux nog niet.

iOS 15.1 lost ook nog een paar bugs op, waaronder een softwarefout die ten onrechte meldde dat de opslagruimte van iOS-apparaten vol was bij het importeren van foto's of video's. De HomePod en HomePod Mini krijgen ook ondersteuning voor lossless audio via Apple Music. De 15.1-update voegt ook ondersteuning voor Dolby Atmos en Spatial Audio toe aan HomePods.

Apple bracht maandag ook macOS Monterey uit, zoals de techgigant eerder aankondigde . Met deze update krijgt de Safari-browser een meer minimalistisch design en ondersteuning voor onder meer gegroepeerde tabbladen. FaceTime op de Mac krijgt ook ondersteuning voor wazige achtergronden. SharePlay wordt later dit najaar toegevoegd aan de Mac-versie van die videochatservice. Universal Control, waarmee gebruikers meerdere Mac-computers en iPads kunnen bedienen met hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis, zal later ook beschikbaar zijn voor macOS Monterey.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01