072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Apple deelt een tijdelijke oplossing die de schermgrootte voor inkepingsproblemen in de MacBook Pro verkleint

datum: 29-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Gebruikers die bij bepaalde apps last hebben van de notch van de MacBook Pro kunnen hun scherm virtueel verkleinen, waardoor de notch buiten het programma valt. Apple deelt nu informatie over die schaal zodat deze onder de ingebouwde camerafunctie past.

Met deze functie kunnen gebruikers het scherm verkleinen, zodat een programma bovenaan minder pixels in beslag neemt. Op deze manier krijgen de gebruikers dikkere randen aan de bovenkant. Doordat de beeldverhouding intact blijft, worden ook de bezels aan de linker- en rechterkant dikker.

Gebruikers kunnen de functie vinden in het infomenu van een programma. De functie verkleint het scherm wanneer een deel van het programma of de menubalkknoppen achter de inkeping verdwijnen. Dan wordt het hele scherm verkleind; andere apps die nu in gebruik zijn, worden dus ook verkleind. Zodra de gebruiker het betreffende programma sluit, keert de schermweergave terug naar het volledige scherm.

Apple heeft vorige week nieuwe MacBook Pro-modellen aangekondigd met dunnere schermranden. Hierdoor zit er bovenaan een inkeping voor de webcam. Nog niet alle programma's zijn geoptimaliseerd voor die notch, waardoor er bijvoorbeeld knoppen achter die notch kunnen verdwijnen. Zodra ontwikkelaars hun apps optimaliseren voor de notch, verdwijnt de functie Scale to fit below ingebouwde camera en worden de apps weer volledig scherm getoond.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01