072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Apple lost bug op in macOS Monterey-upgrade die T2-macs dichtsloeg

datum: 06-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Apple heeft een bug verholpen waardoor Macs met een T2-chip niet konden opstarten. Dat probleem werd geïntroduceerd met upgrades van macOS Big Sur naar Monterey en trof volgens Apple "een zeer klein aantal gebruikers".

Dat nieuws komt naar buiten via Apple YouTuber Rene Ritchie . Apple beweert dat dit Macs zijn met een T2-beveiligingschip , maar ten tijde van de eerste meldingen van het probleem waren er ook berichten dat oudere Macs die geen T2-chip hadden ook weigerden te starten. Misschien is het in die gevallen een ander probleem. De chip zit in een aantal Intel Macs uit de jaren 2017 tot 2020. M1-macs hebben geen T2-chip.

Apple heeft de update in ieder geval geüpdatet door geüpdatete firmware voor de T2-chip te voorzien van updates voor macOS. De getroffen gebruikers zijn nu echter nutteloos en worden geadviseerd om contact op te nemen met de Apple-klantenservice. Gebruikers kunnen het probleem mogelijk zelf oplossen met Apple Configurator 2 en een andere Mac.

De problemen lijken niet zo groot te zijn als de upgrade naar Big Sur. Het zorgde destijds ook voor bootloops als de gebruiker niet genoeg schijfruimte bleek te hebben. Het upgradeproces ging niettemin door in die situaties, waar het niet de bedoeling was.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01