072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Apple Music gebruikt Shazam om royalty's voor DJ-sessies eerlijker te verdelen

datum: 10-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Apple's muziekstreamingservice Music gebruikt de audioherkenningsapp Shazam om individuele nummers binnen een gemengde live DJ-sessie te identificeren. Hierdoor kunnen royalty's eerlijker worden verdeeld.

Met de Shazam-integratie kan Apple volgens onder meer TechCrunch in gesprek gaan met grote en kleinere labels om de royalty's eerlijker te kunnen verdelen tussen dj's, labels en artiesten. Op deze manier zouden dj's hun gemengde sessies op streamingplatforms moeten kunnen aanbieden, iets wat voorheen moeilijk was vanwege rechtenkwesties. De Shazam-integratie vergelijkt muziek binnen een mixsessie met de Apple Music-bibliotheek van 75 miljoen nummers.

The Verge merkt op dat luisteraars ook profiteren van de Shazam-integratie. Abonnees kunnen bijvoorbeeld de namen van individuele nummers binnen een mix zien, die vervolgens door Shazam worden herkend. Luisteraars moeten ook in staat zijn om binnen een sessie naar volgende nummers te gaan, naar de verliesvrije audioweergave 'in de meeste mixen' te luisteren en nummers ook offline op te slaan.

Apple zegt dat het de afgelopen maanden meer live DJ-sessies naar muziek heeft gebracht en het bedrijf is van plan om in de toekomst meer te doen. Zo komen DJ-Kicks-sessies van Studio K7 naar de streamingdienst. Engadget schrijft dat Apple de Shazam-integratie ook wil gebruiken om de royalty's voor hiphop-remixen eerlijker te verdelen. Apple nam Shazam in 2018 over .

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01