072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Apple scant sinds 2019 bijlagen in iCloud Mail op afbeeldingen van kindermisbruik

datum: 23-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Sinds 2019 scant Apple bijlagen die gebruikers ontvangen of verzenden in iCloud Mail op afbeeldingen van kindermisbruik. Dat zegt Apple in antwoord op vragen van 9to5Mac. Later dit jaar scant Apple foto's en video's die gebruikers in de VS willen uploaden naar iCloud.

E-mail is niet versleuteld, dus Apple kan die bijlagen op zijn eigen servers scannen, merkt 9to5Mac op . Dat gebeurt al sinds 2019, maar Apple zegt niet of dat alleen in de VS zal gebeuren of dat de scan ook in andere landen zal plaatsvinden. Het gaat om bijlagen van e-mails die via de eigen maildienst iCloud Mail zijn verzonden of ontvangen.

Apple zegt niet hoe vaak het via de scans beelden van kindermishandeling vindt. Eerder was al duidelijk dat Apple veel minder meldingen maakt van dergelijke afbeeldingen dan veel andere techgiganten zoals Google of Facebook.

De iPhone-maker zal later dit jaar beginnen met het scannen van foto's op het apparaat voordat het apparaat ze uploadt naar iCloud. Dit gebeurt met het NeuralHash-algoritme, dat onlangs door een beveiligingsonderzoeker is reverse-engineered . De scans zullen pas vanaf eind dit jaar in de VS plaatsvinden. Als het algoritme zo'n dertig overeenkomsten vindt, stuurt de software gegevens naar iemand van Apple die controleert of de melding klopt. Vervolgens gaat het rapport naar Nncmec, de Amerikaanse organisatie ter bestrijding van kindermishandeling. Hij kan dan aangifte doen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01