072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Arkane annuleerde de PS5-versie van Redfall na de overname van Bethesda door Microsoft

datum: 22-03-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ontwikkelaar Arkane werkte aan een PS5-versie van coöpgame Redfall, maar die werd abrupt geschrapt nadat moederbedrijf Bethesda werd overgenomen door Microsoft. Dat meldt Harvey Smith, creative director van de game, in een interview met IGN France.

Smith vertelt IGN France dat de PS5-versie van Redfall werd stopgezet direct na de overname van Bethesda door Microsoft. "We zijn gekocht door Microsoft en het was een verandering met een hoofdletter V. Ze kwamen binnen en zeiden: 'Geen PlayStation 5, we concentreren ons op Xbox, pc en Game Pass'." De creative director noemt de focus op Xbox en pc uiteindelijk een 'goede beslissing'. "Het helpt om Game Pass te ondersteunen en we hebben een platform minder om ons zorgen over te maken." Smith meldt niet hoe ver de PS5-versie in ontwikkeling was voordat deze werd geschrapt.

Redfall wordt in mei uitgebracht, exclusief voor de pc en Xbox Series X en S. De vorige games van Arkane waren multiplatform. De vorige game van Arkane, Deathloop, was bij de release alleen beschikbaar voor pc en PlayStation, hoewel de game nu ook beschikbaar is voor Xbox-consoles. Het aanvankelijke bestaan van een PS5-versie van Redfall is echter niet eerder bevestigd; bij de aankondiging in 2021 sprak Arkane meteen van een exclusief voor pc's en consoles uit de Xbox-serie. Microsoft heeft Bethesda in 2020 overgenomen .

Dit nieuws blijkt nu Microsoft uitgever Activision Blizzard wil overnemen. Markttoezichthouders in onder meer de VS, EU en VK waren eerder al kritisch over deze mogelijke overname, onder meer omdat Microsoft een oneerlijk voordeel zou behalen en de concurrentie in de markt zou kunnen beperken. Regelgevers maken zich zorgen over de implicaties voor de game-industrie als Microsoft de Call of Duty-franchise uitsluit van andere platforms, waaronder PlayStation. Microsoft heeft ondertussen tienjarige deals getekend met verschillende platformhouders, waaronder Nintendo en Nvidia . Het bedrijf zegt dat het Sony hetzelfde heeft aangeboden , hoewel de twee partijen nog niet tot overeenstemming zijn gekomen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01