072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Assassin's Creed Valhalla Regisseur leidt ontwikkeling Dead Space Remake

datum: 02-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Voormalig Ubisoft-medewerker Eric Baptizat bevestigt dat hij de game director is van de aankomende remake van Dead Space. Daarvoor werkte hij 16 jaar bij Ubisoft, waar hij dezelfde rol vervulde voor onder meer Assassin's Creed Valhalla.

Baptizat verliet vorig jaar Ubisoft, waarna hij aan de slag ging met een toen nog onbekend project bij EA Motive. Sindsdien heeft hij op zijn LinkedIn-pagina bevestigd dat hij de gamedirecteur is van de aanstaande remake van Dead Space, merkte Video Games Chronicle voor het eerst op. Baptizat was eerder ook de hoofdspelontwerper voor Assassin's Creed Origins, Assassin's Creed IV: Black Flag en Shaun White Skateboarding, naast verschillende andere Ubisoft-titels.

Eric Baptizat wordt vergezeld door een andere Ubisoft-veteraan, Roman Campos-Oriola, die de rol van creatief directeur op zich neemt . Campos-Oriola kwam vorig jaar bij EA Motive en werkte eerder bij Ubisoft Montreal, waar hij ook de creative director was voor de online game For Honor. Hij werkte ook als hoofdontwerper aan Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier en de twee Red Steel-games.

EA publiceerde onlangs een blogpost waarin het bedrijf het hele ontwikkelteam voor de remake van Dead Space introduceerde. Dit omvat verschillende ontwikkelaars die hebben samengewerkt aan eerdere Dead Space-games. Mike Yazijian werkt als art director voor de titel; hij werkte ook naar de kunst van Dead Space 2. UX-regisseur Dino Ignacio, die meewerkte aan de originele Dead Space-game, werkt als adviseur aan de remake. Het complete Dead Space-team bestaat uit zeker zeventien mensen, schrijft Video Games Chronicle.

De remake van Dead Space is onlangs aangekondigd door EA. Het is een geheel herziene versie van de eerste Dead Space-game, die is gemaakt met de Frostbite-engine voor de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles en de pc. Wanneer de game uitkomt, is nog niet bekend.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01