072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

ASUS brengt GPU Tweak III-software uit met bijgewerkt ontwerp en nieuwe functies

datum: 01-06-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

ASUS heeft officieel zijn GPU Tweak III-software uitgebracht na een bètaversie van een jaar. De derde versie van GPU Tweak bevat een nieuw ontwerp met een vernieuwde interface, samen met nieuwe functies zoals de mogelijkheid om profielen te associëren met games en extra graphics.

Met de nieuwe interface zijn instellingen niet langer verdeeld tussen eenvoudige en meer geavanceerde opties. In plaats daarvan krijgen gebruikers bij het starten van GPU Tweak III onmiddellijk "de belangrijkste" afstemmings- en ventilatorinstellingen. Aan de linkerkant van de software bevinden zich ook knoppen voor snellere navigatie naar andere schermen, zoals instellingen en grafieken.

De grootste verandering draait om de spanning-frequentietuner. ASUS zegt dat de nieuwe tuner intuïtiever is, met behulp van de wasd- en pijltoetsen van een toetsenbord. De nieuwe tuner heeft ook een werkbalk, naast functies als meerpuntsbeweging , curverotatie en lineaire uitlijning . Gebruikers kunnen ook de spanning en frequentie van de GPU vergrendelen om de stabiliteit van de GPU te testen. De tuner kan verschillende curves opslaan, zodat gebruikers kunnen terugvallen op een oude curve mocht dat nodig zijn.

Voordat de bijgewerkte GPU-software werd ontwikkeld, zei ASUS dat het veel contact had met gebruikers om te zien wat ze wilden in de nieuwe software. Gebruikers vroegen bijvoorbeeld om functies die ASUS al wilde implementeren, zoals fps en frametime-grafieken. Een functie die ASUS speciaal heeft ontwikkeld omdat veel gebruikers erom vroegen, is een logviewer . Hierdoor kunnen gebruikers aan de hand van oude grafieken zien wat de invloed is van aanpassingen aan de GPU.

GPU Tweak III bevat ook nieuwe ventilatorinstellingen waarmee de fans van de pc en GPU sneller kunnen reageren op temperatuurveranderingen. De nieuwe GPU-software heeft ook Profile Connect, een optie waarbij verschillende GPU-profielen worden gekoppeld aan games of software. Voor games kan bijvoorbeeld een agressiever profiel worden gebruikt, waarbij de ventilatoren sneller draaien, en voor kantoorsoftware een stiller profiel met stillere ventilatoren.

ASUS GPU Tweak III is nu beschikbaar en werkt met zowel Nvidia- als AMD GPU's. GPU Tweak III vereist geen ASUS-videokaart.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01