072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

ASUS en Noctua introduceren GeForce RTX 3070 grafische kaart met Noctua Cooler

datum: 04-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

ASUS en Noctua hebben gezamenlijk een GeForce RTX 3070 aangekondigd. De videokaart bevat Noctua-fans en een aangepast koellichaam, waar Noctua ook aan heeft bijgedragen. De videokaart komt medio oktober op de markt.

De ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition en zijn OC-variant zijn de eerste videokaarten waar de Oostenrijkse koelerfabrikant Noctua aan heeft meegewerkt. De videokaart krijgt net als de standaard producten van Noctua een bruin design. Ook de backplate heeft de Noctua kleuren.

De twee bedrijven melden in een persbericht dat de videokaart gebruik maakt van twee NF-A12x25 fans, met een diameter van 120mm en een dikte van 25mm. Dit betekent dat de videokaart 4,3 slots in beslag neemt, terwijl de GPU eigenlijk een dual-slot-ontwerp heeft. De heatsink is ook aangepast in de Noctua Edition. Zo zijn de locatie van de heatpipes en de vindichtheid veranderd voor de luchtstroomkarakteristieken van de twee Noctua-ventilatoren.

De twee bedrijven beweren dat de GeForce RTX 3070 Noctua Edition "de coolste en stilste videokaart in zijn klasse" is. Volgens ASUS en Noctua is de videokaart ongeveer 15dB stiller bij gemiddelde ventilatorsnelheid dan de 'standaard' ASUS GeForce RTX 3070, die drie 92mm-ventilatoren heeft. Bij lage ventilatorsnelheden zou de Noctua-videokaart een volume bereiken van 12,6 dB, wat 18,3 dB zou zijn met de reguliere RTX 3070 van ASUS. De ventilatoren van de videokaart zullen ook automatisch stoppen met draaien wanneer de GPU koeler is dan 50 graden Celsius.

ASUS en Noctua brengen de videokaarten medio oktober uit, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend. De fabrikanten melden ook geen adviesprijzen. De komst van een RTX 3070 van ASUS en Noctua komt niet als een verrassing. Begin augustus verscheen bij de EEG een verwijzing naar zo'n videokaart. Vorige week publiceerde ASUS Taiwan al afbeeldingen van de videokaart op zijn Facebook-pagina.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01