072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

ASUS: garantie AM5-moederborden dekken ook bèta-biosversies en gebruiken AMD EXPO

datum: 16-05-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

ASUS meldt dat de moederbordgarantie niet wordt geschonden door bèta-biosversies te gebruiken. Het bedrijf heeft onlangs een bèta-bios uitgebracht die leek te suggereren dat de garantie was verlopen. AMD EXPO valt ook onder de garantie.

ASUS schrijft in een persbericht dat "zowel bèta's als volledig gevalideerde bios-updates voor AMD AM5-moederborden" volledig worden gedekt door de originele fabrieksgarantie. De fabrikant bevestigt ook dat het gebruik van AMD EXPO, Intel XMP en ASUS DOCP geheugenoverklokprofielen gedekt is. Volgens ASUS volgen alle recente BIOS-updates van het bedrijf AMD's nieuwe Vsoc-spanningsrichtlijnen.

De fabrikant reageert hiermee op recente rapporten van onder meer Gamers Nexus . Die berichten draaien om hoe ASUS reageerde op problemen met AMD's Ryzen 7000-processors waarbij een te hoge Vsoc-spanning ervoor kon zorgen dat deze CPU's doorbrandden. Dat probleem hield verband met het gebruik van AMD EXPO, waarmee gebruikers hun geheugen kunnen overklokken.

ASUS bracht begin mei een bèta-bios uit die deze problemen zou moeten oplossen, hoewel Gamers Nexus-tests aantoonden dat dit niet het geval was. Het bedrijf zou voor die bèta een vroege testversie van AMD's Agesa-microcode hebben gebruikt, die niet bedoeld was voor publieke release. ASUS stelde in de beschrijving van die bètaversie ook dat het bedrijf niet aansprakelijk was voor "enige schade veroorzaakt door het gebruik van de bèta", los van zaken die onder de reguliere productgarantie vallen. ASUS heeft die passage inmiddels verwijderd.

Asus werd vervolgens beschuldigd van het uitbrengen van een bios-update die de garantie van het moederbord ongeldig maakt. Het bedrijf reageerde vorige week niet op vragen van onder meer Gamers Nexus, maar beweert nu dat dit niet het geval is en dat ook geheugenoverklokprofielen zoals EXPO onder de moederbordgarantie vallen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01