072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Atari neemt MobyGames-gamedatabase over voor $ 1,5 miljoen

datum: 13-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Gamebedrijf Atari heeft MobyGames overgenomen voor 1,5 miljoen dollar. De website is een database voor videogames, vergelijkbaar met wat IMDB is voor films. Mobygames krijgt meer ontwikkelaars voor zijn aanstaande, geheel nieuwe website.

Voormalig eigenaar Jeremiah Freyholtz blijft sitemanager, zo maakten zowel Mobygames als Atari bekend. Freyholtz heeft sinds 2013 de leiding over MobyGames. Daarnaast wordt er 'in fulltime ontwikkeling geïnvesteerd'. Tot nu toe gebeurde deze ontwikkeling met deeltijdwerkers. De nieuwe site is al een paar jaar in de maak en de '20+ jaar oude codebase en tools' zouden dringend aan vervanging toe zijn.

De twee partijen bespreken momenteel geen strategiewijzigingen voor MobyGames. MobyGames stelt dat Atari "ons ondersteunt bij het bewaren van de geschiedenis van videogames" en Atari vindt het "belangrijk dat de site al zijn integriteit behoudt" en wil "de gebruikerservaring op de site verbeteren voor zowel gebruikers als bijdragers ".

MobyGames is niet bepaald een nieuwe speler op het web. De website bestaat sinds 1999 en bevat nu informatie over bijna 300.000 verschillende spellen op 302 platforms. Naast basisgegevens biedt de site ook zeer uitgebreide credits, artwork , alternatieve titels, beoordelingen van gebruikers en journalisten, trivia en meer.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01