072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Atari neemt Nightdive, de maker van de remasters van System Shock, Doom 64 en Quake, over

datum: 23-03-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Atari neemt Nightdive Studios over. Nightdive staat bekend om remakes en remasters van retrogames als System Shock, Blade Runner, Doom 64 en Quake. De overname is $10 miljoen waard en Atari verwacht in april af te ronden.

Door de overname kan Atari de Nightdives KEX-engine gebruiken om meer retro-games naar moderne hardware te remasteren, schrijft de uitgever . Bovendien zou Nightdive, als uitgever van retrogames, de op retro gerichte groeistrategie van Atari ondersteunen. Atari CEO Wade Rosen kende het bedrijf al; hij bezat al 13 procent van de aandelen van Nightdive. De oprichters bezaten de resterende 87 procent.

Atari koopt de uitgever voor tien miljoen dollar, deels in Atari-aandelen. Afhankelijk van hoe Nightdive de komende drie jaar presteert, kunnen de voormalige Nightdive-eigenaren tot $ 10 miljoen extra ontvangen. In het afgelopen fiscale jaar had Nightdive een omzet van ongeveer $ 3 miljoen.

Nightdive werd eind 2012 opgericht en heeft in de loop der jaren verschillende remakes en remasters van populaire games uitgebracht met behulp van de KEX-engine. Zo is er in 2020 een remaster van Doom 64 uitgebracht , met een geheel nieuw hoofdstuk. Nightdive werkte voor deze poort samen met Bethesda. In 2021 kwam Nightdives-remaster van Blade Runner uit , al was deze remaster niet zonder kritiek . Sinds 2016 werkt de ontwikkelaar aan een remake van System Shock uit 1994 , een game die oorspronkelijk in 2018 zou verschijnen . De release staat nu gepland voor 30 mei .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01