072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Audacity verwijdert tekst in privacybeleid die gebruik door kinderen ontmoedigt

datum: 23-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Het team achter Audacity heeft een nieuw privacybeleid gepubliceerd. De nieuwe eigenaar van de audiosoftware verwijderde onder meer een passage waarin kinderen onder de dertien jaar werden opgeroepen de app niet te gebruiken.

Audacity somt op wat er is veranderd in het bijgewerkte privacybeleid. Zo zijn teksten die onduidelijk waren aangepast en moeten bepaalde zinnen voor meer transparantie zorgen. De tekst dat Audacity niet bedoeld is voor kinderen onder de 13 jaar is verwijderd. Het privacybeleid, dat begin juli werd gepubliceerd, stelde met de botte uitleg: "Als je jonger bent dan dertien jaar, gebruik de app dan alsjeblieft niet."

Op GitHub reageerden gebruikers verrast op deze ontmoediging . Er werd gespeculeerd dat het verband hield met de AVG, waarin staat dat lidstaten alleen gebruikers van 13 jaar en ouder toestemming kunnen geven. Anderen wezen erop dat de GPLv2- en GPLv3-licenties geen gebruiksbeperkingen toestonden.

In het beleid staat nu ook expliciet dat er geen aanvullende gegevens worden verzameld voor overheden. Het vorige beleid stelde dat Audacity "gegevens verzamelt die nodig zijn voor onderzoek, vervolging en eventuele verzoeken van autoriteiten", wat tot verontwaardiging onder gebruikers leidde. Verder zijn er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er geen volledige IP-adressen worden opgeslagen en geen gegevens in error logs die tot identificatie van de gebruiker kunnen leiden.

In feite begon de opschudding in mei nadat Audacity werd overgenomen door Muse Group en al snel begonnen met het implementeren van telemetrietransmissie in de open source-software. Dit plan ging niet door , maar het voorgestelde privacybeleid werd vervolgens bekritiseerd. Muse Group verontschuldigt zich nu voor de situatie.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01