072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Avira Antivirus van hetzelfde moederbedrijf als Norton bevat ook cryptominer

datum: 09-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Naast Norton 360 komt Avira Antivirus nu ook met een cryptominer, meldt Krebs On Security. Dat antiviruspakket is van hetzelfde moederbedrijf als Norton: NortonLifeLock. Net als bij Norton 360 is de mijnwerker standaard uitgeschakeld.

Volgens Brian Krebs heeft Avira nu wereldwijd 500 miljoen gebruikers. Volgens hem is de service grotendeels te danken aan het feit dat de antivirus wordt aangeboden in de vorm van een gratis variant. Avira Crypto werd in oktober vorig jaar aan de software toegevoegd, maar in september begonnen andere antivirusproducten al de aanwezigheid van een cryptominer in het Avira-installatieprogramma aan te geven. Avira is sinds januari 2021 in het bezit van de huidige eigenaar.

Net als bij Norton 360 is de cryptominer een opt-in: deze is standaard niet ingeschakeld. De mijnwerker ontgint Ethereum en, volgens Krebs, neemt het moederbedrijf 15 procent van de crypto in eigen zak, maar vermeldt dat niet in de ondersteunende documentatie. Verder werkt de miner alleen op momenten dat de rekenkracht van de computer nergens anders voor wordt gebruikt.

Brian Krebs heeft NortonLifeLock om een reactie gevraagd, maar heeft deze nog niet ontvangen. NortonLifeLock heette vroeger Symantec . Een ander antiviruspakket van NortonLifeLock is het bekende Avast sinds augustus vorig jaar. Het heeft voorlopig geen mijnwerker aan boord.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01