072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Awesome Games Done Quick haalt recordbedrag op van $ 3,4 miljoen

datum: 16-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Speedrunningmarathon Awesome Games Done Quick heeft dit jaar $ 3,4 miljoen opgehaald voor de Prevent Cancer Foundation. Volgens de organisatie is dat officieel het hoogste bedrag dat ze ooit hebben opgehaald.

Games Done Quick organiseert twee keer per jaar een speedrunning marathon: Summer Games Done Quick rond juni elk jaar en Awesome Games Done Quick elk jaar in januari. Normaal zijn de speedrunners fysiek aanwezig op het evenement, evenals het publiek, maar dat ging vanwege Covid-19 niet door. Daarnaast zijn er livestreams beschikbaar op Twitch. De speedrunners geven uitleg over hun handelen en hosts geven aanvullend commentaar en lezen begeleidende teksten van donaties.

Speedrunning zelf is de sport van het zo snel mogelijk voltooien van een videogame. Er worden zelfgekozen variabelen gekozen, zoals 100% voltooiing, glitchless of, new game+. Iedereen is vrij om een nieuwe categorie en dus een nieuw leaderboard aan te maken . Dat doen ze vaak op speedrun.com

Deze editie bevatte speciale snelheidsruns zoals Sekiro: Shadows Die Twice, gespeeld met een blinddoek vooraan, en randomizer-runs van Pokémon Crystal, waar de belangrijkste items willekeurig worden verwisseld voor extra variatie. Daarnaast werden bekende en populaire games als Portal 2, Halo: Combat Evolved, Hades, Dark Souls, Half-Life 2, Final Fantasy VII Remake en DeathLoop gespeeld. GDQ onderhoudt een YouTube-afspeellijst , die momenteel onvolledig is.

Volgens commentatoren op Reddit zijn er nieuwe wereldrecords gevestigd in Pumpkin Jack, Sonic 4, Kena, Webbed en Garshasp. De $ 3.416.729 ging dit jaar naar de Prevent Cancer Foundation. Dat is het doel van AGDQ elk jaar. Het opgehaalde geld van SGDQ gaat altijd naar Artsen zonder Grenzen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01