072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Backblaze: HDD- en SSD-foutpercentages liggen dicht bij elkaar

datum: 04-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Uit een intern onderzoek van cloudback-upbedrijf Backblaze blijkt dat het uitvalpercentage van SSD's gedurende de eerste veertien maanden niet ver onder dat van traditionele harde schijven ligt. Na die periode viel 1,38 procent van de HDD's uit. Voor SSD's was dit 1,05 procent.

Backblaze gebruikt sinds 2014 klassieke harde schijven in haar serverparken en sinds medio 2018 solid state drives in nieuwe serverparken en bij defecten van de klassieke varianten. Backblaze spreekt van een defect zodra het opslagmedium niet meer functioneert of op basis van de SMART-status kan afleiden dat er een defect dreigt. Hiervoor controleert het bedrijf de SMART-statusrapporten van de aandrijvingen.

Vervolgens Backblaze stelt dat de vergelijking gemaakt tussen boot drives dat het bedrijf gebruik in zijn eigen server park. Het bedrijf verduidelijkt wel dat deze schijven ook regelmatig lees- en schrijfbewerkingen uitvoeren en logbestanden opslaan. "De term bootdrive is in ons geval dus misplaatst", klinkt het.

Door de ouderdom van schijven was een één-op-één vergelijking niet betrouwbaar te noemen. Het bedrijf keek vervolgens naar perioden in de levenscycli van beide technologieën waarover het voldoende informatie had en vergeleek het uitvalpercentage.

"Het is opvallend dat beide opslagtechnologieën dezelfde patronen vertonen gedurende de eerste vier jaar van hun levensduur", zegt Andy Klein van Backblaze. "Vanaf het vijfde jaar begon het uitvalpercentage van de klassieke harde schijven toe te nemen. We vragen ons dan ook af of we hetzelfde patroon gaan zien bij de SSD's."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01