072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Baldur's Gate 3 wordt waarschijnlijk pas volgend jaar officieel uitgebracht

datum: 16-02-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Baldur's Gate 3 is sinds oktober 2020 beschikbaar als Early Access-titel op Steam en Stadia, en die status lijkt pas volgend jaar te veranderen. Ontwikkelaar Larian Studios zegt te verwachten dat de game in 2023 officieel wordt uitgebracht.

In een post op Steam , die vooral bedoeld is om nieuwe content zoals de introductie van de nieuwe Barbarian-klasse te bespreken, noemt Larian geen concrete releasedatum. De ontwikkelaar zegt dat het interne doel is om de lat hoog te leggen en een datum hangt daarvan af. Volgens Larian is er het afgelopen jaar al veel werk verzet om de gewenste kwaliteit te behalen. Zodra dit is gelukt, wordt een concrete releasedatum bekend gemaakt.

Onlangs zei Swen Vincke, de oprichter van Larian en creatief directeur van Baldur's Gate 3, in een interview met Eurogamer dat het onwaarschijnlijk is dat de game dit jaar uitkomt. Volgens Vincke ziet het team wel 'licht aan het einde van de tunnel' en is er waarschijnlijk nog een jaar ontwikkeltijd nodig. Het omvat ook het voltooien van het laatste deel van het spel; andere delen zijn al grotendeels afgerond. Daarna volgt een laatste fase waarin bugs worden verholpen.

Patch 7 is dinsdag uitgebracht voor Baldur's Gate 3, met toevoeging van de Barbarian-klasse. Verder is de gebruikersinterface vernieuwd, kunnen spelers met wapens gooien en improviseren door voorwerpen zoals stoelen als wapens te gebruiken. Er zijn ook verbeteringen aangebracht in de manier waarop lichte en donkere omgevingen worden gedetecteerd. De voordelen van vechten in de schaduw zullen nu een nauwkeuriger effect hebben. Volgens de makers maakt dit het rondsnuffelen en het zoveel mogelijk verborgen blijven veel leuker.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01