072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Baldur's Gate III krijgt mogelijk geen DLC vanwege hoge D&D-niveaus

datum: 08-08-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Swen Vincke, CEO van Larian Studios, zegt dat de Belgische ontwikkelaar nog niet werkt aan een Baldur's Gate III-uitbreiding. Dit zou verband houden met de niveaulimiet van 12; daarboven, zegt hij, worden gamekarakters te machtig.

In een interview met PC Gamer zegt Vincke dat D&D-personages erg krachtig worden na level 12 en 'goddelijke krachten' krijgen. Dit zou elke uitbreiding van Baldur's Gate III op basis van de huidige level cap te omvangrijk en gecompliceerd maken. Hij zegt: "Avonturen van level 12 tot en met 20 vereisen een andere vliegroute, bijvoorbeeld wat betreft de schurk. Dat zou veel extra ontwikkeltijd vergen. Dat zou het voor ons meer maken dan alleen een uitbreiding." Hij sluit een uitbreiding niet noodzakelijkerwijs uit, maar zegt dat eventuele uitbreidingen voor personages vanaf level 13 mogelijk erg lang op zich laten wachten.

Baldur's Gate III heeft een level cap van 12, wat betekent dat spelers hun personage niet hoger kunnen krijgen dan level 12. De game is gebaseerd op de Forgotten Realms-campagne-instelling van het rollenspel Dungeons & Dragons. D&D heeft in principe een levellimiet van 20, maar volgens Vincke worden spelers en dus schurken te machtig na level 12; de geavanceerde spreuken en aanvallen zouden het voor de ontwikkelaar moeilijk maken om dit in het spel op te nemen. "Veel D&D-avonturen worden daarom gemaakt voor personages van niveau 12 en lager."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01