072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Bandai Namco: PS5-slaapstand kan leiden tot mislukte saves in Elden Ring

datum: 26-02-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Bandai Namco, uitgever van Elden Ring, erkende in een blogpost dat spelers op de PS5 hun voortgang kunnen verliezen als de PS5 onverwachts afsluit of in slaap valt. Het advies is om het spel helemaal af te sluiten om zeker te zijn van een goede save.

Bandai Namco zegt dat het "zich bewust is van wat het probleem veroorzaakt" en werkt aan een patch ervoor. Het bedrijf verontschuldigt zich ook voor "mogelijk ongemak veroorzaakt door [de technische problemen]." Hoewel er duidelijk een volgende patch onderweg is, geeft Bandai Namco geen indicatie wanneer deze zal worden uitgebracht.

Andere problemen die het Japanse bedrijf onderkent, zijn tegenvallende framerates op pc, Easy Anti-Cheat die niet start als de gebruikersnaam van de speler een multibyte -teken bevat en een te hoge muisgevoeligheid .

Digital Foundry analyseerde de prestaties van de game op Xbox- en PlayStation-consoles. De redactie meldde dat '60 fps zelden, zo niet bijna nooit wordt gehaald op de PS5 en Series X'. De enige manier om toch 60 fps te halen is een beetje een tijdelijke oplossing: het spelen van de PS4-versie op de PS5 resulteert in een lagere grafische kwaliteit, maar een 'consistente 60 fps'. Bandai Namco spreekt in zijn blogpost geen duidelijke intentie uit om deze situatie te verbeteren. Aan de pc-kant merkt Digital Foundry op stotterende framesnelheden, een maximum van 60 fps en geen ondersteuning voor ultrabrede resoluties.

Bandai Namco en FromSoftware kwamen donderdag, de releasedatum, met update 1.02 voor Elden Ring. Volgens de ontwikkelaar moest deze update de stabiliteit van de game verbeteren. Ook de spelerbediening werd 'verbeterd', maar wat dat precies betekent, werd niet vermeld.

Elden Ring is de nieuwste game van FromSoftware, bekend van games als Demon's Souls, Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice. De studio is verantwoordelijk voor het creëren van het Souls-achtige genre en de games zijn vaak geliefd en allemaal relatief uitdagend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01