072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Battlefield 2042 ontvangt momenteel overwegend zeer negatieve gebruikersrecensies

datum: 15-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Battlefield 2042 is al speelbaar voor een beperkte groep spelers en die zijn, afgaande op een veelvoud aan negatieve reviews, niet te spreken over de game. De kritiek richt zich op allerlei elementen; van het verlaten van het systeem met klassen tot het geluid en vuurgevechten.

Battlefield 2042 wordt pas op 19 november uitgebracht, maar spelers die een Gold- of Ultimate Edition-versie van de shooter hebben gekocht of een EA Play-abonnement hebben, kunnen de game spelen. De Metacritic-website heeft de neiging om zeer negatieve beoordelingen te ontvangen van spelers op alle platforms. In sommige gevallen wijkt dit af van een positief gemiddelde dat bijvoorbeeld de pc-versie van de game krijgt van professionele reviewers.

Spelers klagen onder meer over het systeem bij specialisten , waarmee ontwikkelaar DICE afwijkt van het systeem met vier verschillende soldaatklassen dat traditioneel in de Battlefield-games zat. Ook wordt genoemd het ontbreken van een pagina met statistieken, het ontbreken van een scorebord en het ontbreken van vernietiging . Qua prestaties worden bugs, matige animaties, slechte optimalisatie en niet overtuigende fps-nummers genoemd. Ook zijn ze ontevreden over de balans tussen de wapens, de registratie van schoten en de audiokwaliteit. Een bredere, veelgehoorde klacht is dat de game niet meer aanvoelt als een Battlefield-game, wat volgens veel spelers mede te danken is aan het systeem met specialisten.

Een deel van de problemen waren ook aanwezig in de Battlefield 2042 Open Beta, die plaatsvond op 8 en 9 oktober. Toen waren er al de nodige klachten, hoewel DICE toen aangaf dat de build die voor de bèta werd gebruikt op dat moment al verouderd was en dat ontwikkeling van het spel was dat punt al gepasseerd. Sommige problemen uit de bèta, zoals trage animaties, zijn opgelost, maar sommige punten worden nog steeds genoemd door spelers, zoals de audio. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het kunnen inschatten waar geluiden van gebeurtenissen uit de directe omgeving vandaan komen. Ook veel genoemd is het ontbreken van een in-game systeem voor spraakcommunicatie met teamleden.

Vrijdag konden spelers met early access al aan de slag met Battlefield 2042. Dat openingsweekend zorgde ook voor frustraties, afgezien van de inhoudelijke reviews. Spelers klaagden over crashes en serverproblemen, en voor sommigen was de game dagenlang nauwelijks speelbaar. Een auteur van Eurogamer merkt op dat de meeste problemen met de Xbox-versie van de game te maken hadden, dus de ervaringen kunnen per platform enigszins verschillen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01