072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Battlefield 2042-spelers kunnen AI-soldaten niet verbieden in de modus voor 128 spelers 128

datum: 14-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Battlefield 2042-bezitters zullen niet worden afgemeld om te voorkomen dat ze in rondes met computergestuurde spelers komen. Dit is de All-Out Warfare-modus, die draait om gevechten voor maximaal 128 spelers.

Op een pagina met vragen en antwoorden over Battlefield 2042 laat uitgever Electronic Arts weten dat er geen opt-out zal zijn. AI-spelers worden gebruikt om de servers te vullen, maar er is een limiet aan het aantal computergestuurde tegenstanders en tegenstanders die zullen deelnemen aan een multiplayer-ronde. EA geeft geen exacte cijfers, maar zegt dat spelers over het algemeen niet meer AI-spelers dan menselijke spelers zullen tegenkomen, tenzij de ronde nog moet worden gevuld of de server bijna leeg is.

Speler krijgt altijd voorrang ten gunste van de AI. Dat betekent dat als er bijvoorbeeld 120 spelers van vlees en bloed aanwezig zijn, er acht AI-spelers worden toegevoegd om de twee teams gelijk te houden. Wanneer een speler de ronde verlaat, zal een andere AI-speler dit gat tijdelijk opvullen totdat een nieuwe speler erbij komt.

EA zegt dat de bots de chaos van All-Out Warfare helpen bestendigen en matchmaking- problemen voorkomen. Bots zijn ook beschikbaar in de huidige solo-modus, maar Battlefield 2042 blijft zelfs dan een online game. Een offline modus is dus geen probleem.

De uitgever vertelt verder dat het veel vragen heeft gekregen over crossplay. EA zegt dat dit een functie is die het wil inbouwen en testen voor Battlefield 2042. Concreet heeft het bedrijf de Technical Playtest later deze zomer verplaatst naar een niet-gespecificeerde. Dat betekent dat ook crossplay deel gaat uitmaken van die test. Slechts enkele duizenden deelnemers zullen kunnen deelnemen. Deze test zal nog geen volledige ervaring opleveren en is puur bedoeld om een aantal features te testen, waarbij het om technische prestaties gaat. Deelname aan deze test blijkt niet via logins; EA zegt zelf spelers te gaan benaderen.

De technische play-test omvat spelen op pc, Xbox Series S en X en PlayStation 5 om de cross-play-functionaliteit tussen deze platforms te testen. Uiteindelijk krijgen zowel pc- als consolespelers de mogelijkheid om niet met elkaar te hoeven spelen. Dat kan het speelveld wat egaliseren, aangezien pc-spelers wellicht een concurrentievoordeel hebben. Tegelijkertijd zijn er bij een game als Call of Duty: Warzone veel klachten over cheaters onder pc-spelers; console gamers kunnen zich daar in Battlefield 2042 waarschijnlijk van afsluiten. Ook zal er volgens EA crossplay zijn tussen de Xbox One en de PlayStation 4.

Battlefield 2042 wordt op 22 oktober uitgebracht. Een maand geleden verschenen de eerste beelden. De basis van het spel is de 128-speler All Out Warfare-modus. Dit omvat spelmodi zoals Conquest en Breakthrough. De shooter van ontwikkelaar Dice zal geen battle royale bevatten en zal naast All Out Warfare ook een tweede en derde pijler hebben. Tweakers schreven eerder al een preview van Battlefield 2042 .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01