072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Belgisch Ministerie van Defensie kan een maand na log4j-aanval weer extern mailen

datum: 12-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Het Belgische Ministerie van Defensie kan bijna vier weken nadat het werd aangevallen via een log4j-kwetsbaarheid e-mails naar externe e-mailadressen sturen. De gevolgen van de aanslag zijn nog niet voorbij; veel HR-diensten werken bijvoorbeeld nog niet.

Volgens HLN bevestigt de regering dat e-mails weer naar externe adressen kunnen worden gestuurd. Wel geeft een woordvoerder aan dat de herstart van het e-mailverkeer 'langzaam' zou plaatsvinden. De gevolgen van de aanval zouden pas op 12 februari voorbij moeten zijn. Defensiepersoneel kon voorheen intern mailen naar @mil.be-adressen. Ook zegt het kabinet dat de aanslag nooit impact heeft gehad op missies van Defensie en dat deze communicatie via andere kanalen verloopt.

Naast de mailsystemen werd ook de internettoegang voor militairen aangetast. Militairen konden dinsdag nog niet 'iets op internet opzoeken', schrijft het medium. HR-diensten waarmee militairen extra vergoedingen kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld wachtdiensten of buitenlandse operaties waren toen nog niet beschikbaar. Het is onduidelijk of deze internettoegang en HR-diensten nu weer toegankelijk zijn.

Op donderdag 16 december werd het Belgische ministerie het slachtoffer van een aanval waarbij gebruik werd gemaakt van een log4j-kwetsbaarheid . Het ministerie nam vervolgens quarantainemaatregelen om de systemen te isoleren en te controleren of de systemen veilig zijn. Tot woensdag waren de exacte gevolgen van die maatregelen niet duidelijk.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01