072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Belgische staatssecretarissen vragen om nationale maatregelen tegen TikTok

datum: 18-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Twee Belgische staatssecretarissen vragen de Autoriteit Persoonsgegevens wat ze kunnen doen aan de 'dubbelzinnige en onduidelijke' voorwaarden van TikTok. De politici willen risico's vermijden als het Ierse onderzoek vertraging oploopt.

De staatssecretarissen vinden dat de voorwaarden van TikTok "in schril contrast" staan met de privacywetgeving. Staatssecretaris van Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker en staatssecretaris voor Privacy Mathieu Michel stellen dat in de brief: "TikTok doet alsof het gratis is, terwijl het gebruikers om veel gegevens vraagt."

Volgens De Bleeker en Michel betalen de gebruikers met hun persoonsgegevens en krijgen ze ook geen vergoeding voor het onherroepelijke recht dat TikTok heeft om zelf gepubliceerde video's te gebruiken. Ook stellen de staatssecretarissen dat er ongevraagd verborgen en agressieve reclame wordt aangeboden aan consumenten. "Dat gebeurt vaak via influencers en challenges, waardoor de commerciële bedoelingen niet altijd duidelijk zijn."

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit heeft zich aangesloten bij het onderzoek van haar Ierse tegenhanger, die bekijkt hoe TikTok de gegevens van kinderen op Europees niveau beheert en verwerkt. Toch willen De Bleeker en Michel een onderzoek naar wat de Belgische overheid op nationaal niveau kan doen. Ze zeggen dat ze dit vragen om het risico van een 'bottleneck' in Ierland te voorkomen. Met de vraag aan de Autoriteit Persoonsgegevens willen de politici ook 'een efficiëntere bescherming van jonge gebruikers van het populaire sociale mediaplatform'.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01