072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Belgische videogamemarkt was vorig jaar 600 miljoen euro waard

datum: 15-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Belgische videogamemarkt was in 2021 600 miljoen euro waard. Dat stelt de sectorfederatie BelgianGames, die voor het eerst cijfers publiceert. De bestverkochte game in België vorig jaar was FIFA 22. De bestverkochte gameconsole was de Nintendo Switch.

Volgens de sectorfederatie is de waarde van de Belgische videogamemarkt vorig jaar met vier procent gestegen ten opzichte van 2020. De markt bedroeg toen ongeveer 576 miljoen euro. Ter vergelijking: de Nederlandse videogamemarkt is volgens BelgianGames meer dan 1 miljard euro waard.

De bestverkochte game in België vorig jaar was volgens de federatie FIFA 22, gevolgd door Grand Theft Auto V en FIFA 21. Call of Duty: Vanguard en Mario Kart 8: Deluxe completeren de top 5. Wat betreft mobiele games , Pokémon GO strekte zich vorig jaar uit. jaar in België, gevolgd door Brawl Stars, Candy Crush Saga, Roblox en PUBG Mobile: Aftermath. Vorig jaar werden in totaal 147 miljoen mobiele games gedownload uit de Play Store en de App Store.

Qua gameconsoles verkocht de Nintendo Switch in 2021 het best in België. Op de tweede plaats staat de Playstation 5, gevolgd door de Nintendo Switch Lite, de Xbox Series-consoles en de Quest 2 van Meta. Het best verkochte consoleaccessoire in België vorig jaar was de PlayStation 5 DualSense-controller.

Volgens BelgianGames was 58 procent van de games die vorig jaar in België werden verkocht, fysieke exemplaren die in fysieke winkels waren gekocht; in 42 procent van de gevallen ging het om digitale aankopen in een webwinkel. "Traditionele retail is nog steeds sterk in België", zegt woordvoerder David Verbruggen tegen Tweakers. "Maar we verwachten in de toekomst wel een ommekeer richting de digitale gamewinkel."

Ook zegt Verbruggen dat er geen exacte verkoopcijfers kunnen worden gecommuniceerd voor zowel de games als de platforms. Volgens de man komt dat omdat die cijfers tot de geheimen van het bedrijf behoren. Het cijfer van 600 miljoen omvat de verkoop van gameconsoles, console-accessoires, online abonnementen, streamingabonnementen, prepaidkaarten, de verkoop van fysieke en digitale kaarten en in-game microtransacties op alle platforms. Ook de omzet van Belgische game-ontwikkelaars werd meegenomen in het eindresultaat.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01