072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Bethesda brengt remaster Quake II uit, inclusief nieuwe levels en retrogame

datum: 10-08-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Bethesda heeft zonder voorafgaande kennisgeving een verbeterde versie van Quake II uitgebracht voor PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. De game kost op alle platformen 10 euro, maar is ook te spelen via de Xbox Game Pass.

De Quake II-remaster is meer een "verbeterde editie" en biedt een verscheidenheid aan moderne tweaks en verbeteringen, waaronder ondersteuning voor een resolutie tot 4k en bredere schermverhoudingen, nieuwe vijandelijke AI en ondersteuning voor anti-aliasing en scherptediepte- effecten. De ontwikkelaar MachineGames zegt ook dat er verbeteringen zijn aangebracht aan de filmpjes, lichteffecten, animaties en gore.

De Quake II-remaster ondersteunt lokale split-screen multiplayer voor vier of acht spelers op respectievelijk de laatste generatie en de huidige generatie Xbox-consoles. Maximaal vier spelers kunnen tegelijkertijd spelen op PlayStation-consoles en de Nintendo Switch. Lokale multiplayer voor acht spelers wordt ondersteund op pc. Maximaal zestien spelers kunnen het online tegen elkaar opnemen, waarbij de game ook crossplay ondersteunt.

De shooter bevat natuurlijk alle niveaus van de originele game uit 1997, inclusief de twee officiële missiepakketten, The Reckoning en Ground Zero, met in totaal 33 extra campagneniveaus en 21 deathmatch-maps. Bovendien heeft MachineGames 28 nieuwe campagneniveaus en een multiplayer-kaart aan het spel toegevoegd. De retroversie van het spel is ook inbegrepen; Bethesda noemt deze versie Quake II 64, oftewel de versie die oorspronkelijk uitkwam voor de Nintendo 64.

Het is niet de eerste keer dat er een nieuwe versie van Quake uitkomt. In 2021 bracht Bethesda al een soortgelijke remaster uit voor de eerste Quake . Vorig jaar bracht Nvidia zijn eigen Quake II-remaster uit, genaamd Quake II RTX vanwege de toevoeging van ray tracing-ondersteuning. Dit was daarentegen vooral een visuele aanpassing aan de game, zonder vernieuwde inhoud of andere wijzigingen.

Quake II werd in 1997 uitgebracht door ontwikkelaar id Software en uitgever Activision. De first person shooter moest de hoge verwachtingen van een Quake-vervolg waarmaken en werd lovend ontvangen. Overigens stond Quake II helemaal los van de eerste game.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01