072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

BioShock-mod voor Half-Life: Alyx krijgt wapens en vijanden uit originele game

datum: 13-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Het tweede deel van Return to Rapture, een BioShock-mod voor VR-game Half-Life: Alyx, bevat wapens en vijanden uit de originele BioShock-game. Onder andere de Big Daddy en Little Sister komen in geanimeerde vorm naar de mod.

De Belgische modmaker Wim Buytaert, die het eerste deel van de mod in zijn eentje maakte, werkt nu met een team van acht mensen aan het project. In een teaser-trailer tonen ze beelden van de Return to Rapture-uitbreiding.

Het eerste deel van Return to Rapture bevatte al assets uit de originele BioShock-game, met toestemming van de makers. Dit ging vooral over statische modellen. In het tweede hoofdstuk zullen nog veel meer assets worden toegevoegd, vertellen de makers aan UploadVR .

Een grote verandering is de geplande toevoeging van geanimeerde vijanden uit de originele BioShock-game. Zowel Big Daddies als Splicers maken hun opwachting. Little Sisters komen ook naar de mod. De vijanden krijgen zwakke punten die spelers kunnen gebruiken om ze uit te schakelen. Daarnaast komen er aangepaste wapens naar de mod, waaronder het Broadsider-pistool uit BioShock: Infinite. Details hierover zijn nog niet bekend.

Het nieuwe deel krijgt ook interactieve gokautomaten en een crafting-systeem voor het maken van munitie. De mod gebruikt niet langer Resin van Half-Life: Alyx, maar een op munten werkend systeem dat het meer zou moeten laten lijken op het originele BioShock-spel.

Deel twee van Return to Rapture zal in totaal twintig levels bevatten en Buytaert vertelt Tweakers dat er al zestien zijn voltooid. Zijn verwachting is dat het tweede deel van de mod over ongeveer drie maanden beschikbaar zal zijn. Er wordt onder andere nog gewerkt aan het implementeren van de AI van de vijanden.

Het eerste deel van Return to Rapture kwam in maart uit . Dat was een campagne bestaande uit acht niveaus. De mod is geen remake van BioShock, maar een nieuw verhaal, dat de wereld van Half-Life: Alyx combineert met omgevingen en elementen geïnspireerd op de onderwaterwereld van BioShock. Tweakers publiceerde een artikel over de mod en een interview met maker Wim Buytaert .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01