072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Blizzard Activision CEO Kotick wist van discriminatie en seksuele intimidatie

datum: 16-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Blizzard Activision-directeur Bobby Kotick was op de hoogte van discriminatie en seksueel wangedrag binnen het bedrijf, blijkt uit een onderzoek van The Wall Street Journal. Kotick verzweeg meerdere incidenten en zou een vrouw met de dood hebben bedreigd.

The Wall Street Journal sprak met verschillende bronnen en heeft documenten bekeken die zijn opgedoken in de verschillende onderzoeken en rechtszaken die tegen het bedrijf lopen. Zo sleept de Amerikaanse staat Californië Blizzard Activision voor de rechter wegens vergaande discriminerend en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Binnen het bedrijf zou een 'fratboy-cultuur' heersen.

Kotick heeft tegenover het bestuur van het bedrijf ontkend dat hij op de hoogte was van het grensoverschrijdende gedrag binnen het bedrijf. Uit het onderzoek van de Amerikaanse krant komt een ander beeld naar voren.

In 2018 zou de CEO een e-mail hebben ontvangen van een advocaat van een medewerker van gamestudio Sledgehammer Games van Activision, waarin staat dat de betreffende medewerker in 2016 en 2017 zou zijn verkracht door een mannelijke leidinggevende. Activision zou een buitengerechtelijke schikking hebben getroffen met de vrouw. Kotick heeft het bestuur hierover niet geïnformeerd.

Daarnaast wordt Kotick zelf ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. In 2006 diende een van zijn assistenten een klacht in tegen Kotick. Hij zou haar hebben lastiggevallen en bedreigd. Hij vertelde haar via voicemail om "haar te laten doden". Een woordvoerder van Activision zei dat Kotick zijn excuses had aangeboden en dat het een "overdreven en ongepaste voicemail was, waar hij spijt van heeft".

Kotick is gedagvaard in een onderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse overheidsinstantie SEC. Het bureau onderzoekt of het topmanagement tijdig en volledig melding heeft gemaakt van seksueel wangedrag en discriminatie aan investeerders en aandeelhouders. SEC wil van Kotick weten in hoeverre hij op de hoogte was van misstanden op de werkvloer.

Eerder dit jaar nam Blizzard Entertainment-directeur J. Allen Brack ontslag uit zijn functie vanwege beschuldigingen van een rotte werkcultuur in de studio. Hij werd opgevolgd door Jen Oneal en Mike Ybarra. Oneal vertrok na drie maanden, en een e-mail in handen van The Wall Street Journal onthult dat ze vertrok omdat ze het management niet vertrouwt om de bedrijfscultuur te veranderen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01