072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Blizzard koopt studio achter Spellbreak ter ondersteuning van World of Warcraft

datum: 29-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Blizzard Entertainment heeft de in Boston gevestigde studio Proletariat overgenomen. Dit is het bedrijf achter Battleroyalegame Spellbreak. De overname is bedoeld om extra mankracht in te zetten ter ondersteuning van World of Warcraft.

In een interview met VentureBeat bevestigt Proletariaat-CEO Seth Sivak de overname, maar het overnamebedrag blijft onduidelijk. De 100 medewerkers van Proletariat zullen als extra mankracht worden ingezet voor de ontwikkeling van World of Warcraft. Ze zullen voor een deel bijdragen aan de Dragonflight-uitbreiding, die later dit jaar voor World of Warcraft wordt uitgebracht. Ook het aantal arbeiders van het Proletariaat zal worden uitgebreid.

Proletariaat wordt de komende maanden geïntegreerd in Blizzard, maar dat heeft waarschijnlijk geen directe gevolgen voor de medewerkers van de studio. Tot nu toe werken ze nog grotendeels vanuit huis. John Hight, de algemeen directeur van World of Warcraft, zegt dat deze grote groep ontwikkelaars op afstand de aankoopbeslissing eigenlijk gemakkelijker heeft gemaakt, omdat er al verschillende uitbreidingen zijn gemaakt voor World of Warcraft waarbij voornamelijk ontwikkelaars vanuit huis werken.

Het studio Proletariat, opgericht in 2012 door veteranen van Turbine, Harmonix en Insomniac, begon al in mei samen te werken met het ontwikkelingsteam van World of Warcraft. Nu de studio onderdeel wordt van Blizzard, is het vanaf begin 2023 het einde van de oefening voor Spellbreak . "Spellbreak was een kritische succesfactor en we hadden het gevoel dat we echt iets nieuws hadden geleverd in het battleroyal-genre", zegt Sivak. “Er is veel concurrentie op dat gebied waar je moet concurreren met enkele van de grootste games ter wereld. We konden gewoon niet de ontsnappingssnelheid krijgen die nodig was om het verder uit te breiden."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01