072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Blizzard-regisseur vertrekt, Jen Oneal en Mike Ybarra nemen het samen over

datum: 03-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

J. Allen Brack legt zijn functie als directeur van Blizzard Entertainment neer. Zijn vertrek komt slechts enkele weken nadat moederbedrijf Activision Blizzard werd beschuldigd van een 'cultuur van seksuele intimidatie'. Brack wordt opgevolgd door een vrouw en een man.

Met onmiddellijke ingang zullen Jen Oneal en Mike Ybarra gezamenlijk Blizzard leiden, schrijft de directeur van Activision Blizzard in een brief aan alle medewerkers. De twee zullen verantwoordelijk zijn voor de game-ontwikkeling en de bedrijfsvoering. Volgens de brief zal Brack "nieuwe kansen nastreven". Zijn vertrek wordt niet nader toegelicht.

Het vertrek van de Blizzard-regisseur komt een paar weken nadat de Amerikaanse staat Californië een rechtszaak heeft aangespannen tegen uitgever Activision Blizzard, wegens een "cultuur van seksuele intimidatie" . Uit een twee jaar durend onderzoek bleek dat het bedrijf vrouwen op verschillende manieren discrimineert en dat er een cultuur heerst van seksuele intimidatie van vrouwen.

De naam van Brack werd specifiek genoemd in de aanklacht, merkte The Verge op . Hij zou zich bewust zijn van ongepast gedrag en dat ook faciliteren. Brack reageerde op die aantijgingen met een brief aan medewerkers, waarin hij ze "uiterst verontrustend" vond en in gesprek wilde gaan om tot oplossingen te komen.

In een eerste reactie heeft Activision Blizzard zich verzet tegen de beschuldigingen. Het bedrijf 'herkende zich niet in de geschetste klachten'. De uitgever klaagde ook dat de eisers niet met het bedrijf hadden overlegd voordat ze naar de rechtbank gingen. Activision Blizzard noemde dat "onverantwoordelijk gedrag van bureaucraten waardoor veel bedrijven de staat Californië hebben verlaten". De reactie van het bedrijf leverde veel kritiek op, waarna CEO Bobby Kotick in een brief aan medewerkers schreef dat de reactie ongepast was .

Jen Oneal en Mike Ybarra volgen Brack samen op. Oneal werkte 18 jaar bij Activision Blizzard, tot voor kort stond ze aan het hoofd van studio Vicarious Visions. Daarvoor ondersteunde ze de ontwikkeling van Diablo en Overwatch in haar rol als executive vice president of development .

Mike Ybarra is in 2019 uit Blizzard gehaald. Daarvoor was hij 7 jaar CEO van de Xbox-divisie en heeft hij 20 jaar in de gamesindustrie gewerkt. Hij werd benoemd tot executive vice president en general manager bij Blizzard. De vertrekkende Allen Brack is sinds oktober 2018 de directeur van Blizzard. Hij is sinds 2005 bij het bedrijf en heeft gediend als uitvoerend producent en vice-president van World of Warcraft.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01