072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Blizzard wilde Warcraft III: Reforged niet uitstellen vanwege pre-orders

datum: 23-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ontwikkelaar Blizzard zou geweten hebben dat Warcraft III: Reforged niet waarmaakte wat het bedrijf had beloofd, maar wilde de game niet uitstellen vanwege de pre-orders voor de remake. Blizzard zou bang zijn geweest dat klanten hun geld terug zouden vragen.

De ontwikkelaar zou ook bang zijn dat klanten de remake niet meer zouden kopen , schrijft Bloomberg op basis van interne documenten en gesprekken met anonieme Blizzard-medewerkers. Ontwikkelaars bij Blizzard zeggen dat het bedrijf pre-orders voor de game aannam, hoewel ze wisten dat de game nog niet klaar was voor release. Deze ontwikkelaars zouden ook voor release hebben aangegeven dat Blizzard de 'drang om een onvoltooide game te publiceren vanwege financiƫle druk' moest weerstaan.

Volgens Bloomberg laat het interne document waarin Blizzard de ontwikkeling en release van Warcraft III: Reforged analyseert ook zien dat de ontwikkeling van de remake werd geplaagd door lage budgetten, onduidelijke visie en wanbeheer. Het Classic Games-team dat aan de remake werkte, kreeg bijvoorbeeld niet genoeg budget om voldoende ontwikkelaars aan te nemen. Blizzard geeft liever geld aan teams die aan grote titels als Diablo IV en Overwatch 2 werken. Acht maanden na de release van Warcraft III: Reforged werd het Classic Games-team ontbonden.

Bovendien zou de baas van Classic Games een "agressieve manager" zijn, die vaak onrealistische deadlines stelt en buitenlandse reizen maakt. Onder zijn leiding was er veel miscommunicatie binnen het team, schrijft Bloomberg, en waren er ruzies over de reikwijdte en stijl van het spel. In het document praten ontwikkelaars over uitputting, angst , depressie "en meer". Medewerkers moesten meerdere avonden en weekenden werken. Door deze problemen werden steeds meer geplande features geschrapt om de game op tijd af te krijgen.

Warcraft III: Reforged werd afgelopen januari uitgebracht en had veel bugs. Toen kwamen spelers er ook achter dat beloofde verbeteringen, zoals nieuwe tussenfilmpjes, niet waren opgenomen. Het laddersysteem voor het rangschikken van competitieve spelers dat in het originele spel zat, is in de remake verwijderd. Blizzard kondigde kort na de release aan dat kopers hun geld terug konden krijgen.

Een Blizzard-woordvoerder vertelt Bloomberg dat de uitgever inderdaad had moeten wachten om de game uit te brengen totdat deze daadwerkelijk klaar was. De woordvoerder zei verder dat een nieuw team nu werkt aan updates voor Warcraft III: Reforged en dat het bedrijf verbeteringen heeft aangebracht in zijn ontwikkelprocessen. Eerder deze week verschenen er beweringen dat Blizzard een "frat-boy-cultuur" had met veel seksuele intimidatie.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01