072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Blizzard ziet spelersaantallen toenemen dankzij Diablo immortal

datum: 02-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Voor het eerst in lange tijd is het aantal spelers van Blizzard-games weer toegenomen, meldt moederbedrijf Activision Blizzard in haar kwartaalcijfers. Ondanks de toename van spelers is het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van dit jaar niet gestegen.

In de kwartaalcijfers van Activision Blizzard meldt het bedrijf dat de inkomsten opnieuw tegenvallen. De game-uitgever meldt dat de omzet van het bedrijf het afgelopen kwartaal uitkwam op 280 miljoen dollar. Dat is 68 procent minder dan vorig jaar. Ook de omzet van alleen de afdeling Blizzard viel tegen in vergelijking met de resultaten een jaar eerder.

De release van Diablo Immortal zorgde in de eerste maanden na release wel voor miljoenen extra verkopen en ook de mobiele game is verantwoordelijk voor de lichte stijging van het aantal spelers van Blizzard-games. Het aantal spelers steeg voor het eerst licht en bereikte 27 miljoen in het tweede kwartaal, een stijging ten opzichte van het dieptepunt van 22 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Diablo Immortal kwam eerder dit jaar uit voor Android, iOS en pc, maar kwam vanwege lootbox-wetgeving niet uit in Nederland en België . Blizzard kreeg bij release veel kritiek op de betreffende loot boxes en het verdienmodel van de game. Desondanks is de game wereldwijd miljoenen keren gedownload.

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het van plan is Activision Blizzard over te nemen. De deal is goedgekeurd door aandeelhouders , maar wacht op goedkeuring van verschillende financiële autoriteiten. Tweakers somde eerder de mogelijke bezwaren op tegen de deal.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01