072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Bloomberg: Face ID komt mogelijk 'binnen een paar jaar' naar Macs

datum: 26-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Apple brengt mogelijk Face ID de komende jaren naar Macs. Op termijn zou het bedrijf ook alle iPhone- en iPad-modellen kunnen voorzien van Face ID. Daarmee zouden toekomstige iPhone SE-telefoons en niet-Pro iPads ook de gezichtsherkenningsfunctie krijgen.

Bloomberg-journalist Mark Gurman verwacht dat de implementatie van Face ID op al zijn apparaten het ultieme doel van Apple zal zijn. Dat meldt de journalist in zijn Power On-nieuwsbrief , merkt MacRumors ook op. Gurman deelt regelmatig informatie over onaangekondigde Apple-producten en staat bekend om zijn goede middelen binnen het bedrijf.

"Als het mogelijk was, had Apple Touch ID al lang afgeschaft. Maar om een paar redenen bleef het bestaan", schrijft de journalist. "Op de iPhone SE en niet-Pro iPads is Touch ID een goedkoper alternatief, waardoor Apple kosten kan besparen en toch beveiliging biedt. Op Macbooks zijn de schermen te dun om de benodigde dieptesensor te implementeren."

Gurman verwacht niet dat de eerste Macs met Face ID dit jaar verschijnen. "Het zal dit jaar niet gebeuren, maar ik wed dat Face ID op de Mac over een paar jaar zal verschijnen. Ik verwacht dat alle iPhones en iPads binnen diezelfde tijd zullen overstappen op Face ID."

Gurman meldt dat een geperforeerde camera zou helpen de duurdere iPhone-apparaten van Apple te onderscheiden, door de inkeping in het scherm te verwijderen. Analist Ming-Chi Kuo verklaarde eerder dat sommige iPhone-modellen die in 2022 uitkomen een punch-hole camera krijgen, schrijft MacRumors. Het bedrijf zou een jaar later iPhones met Face ID-sensoren onder het scherm introduceren.

Bloomberg meldde in januari dat de onlangs uitgebrachte 24" iMac in eerste instantie Face ID zou krijgen, maar dat Apple besloot deze voor release te vervangen door een optioneel toetsenbord met Touch ID. Het bedrijf werkt nu aan een nieuw 27" model, dat onder meer , zou een krachtigere Apple Silicon soc krijgen. Het is niet bekend of die aanstaande iMac een Face ID-sensor krijgt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01