072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Bloomberg: FTC onderzoekt overname van Activision-Blizzard door Microsoft

datum: 01-02-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Amerikaanse Federal Trade Commission onderzoekt de overname van Activision-Blizzard door Microsoft, meldt Bloomberg. De FTC roept de laatste tijd op tot strenger onderzoek naar overnames door techgiganten.

Een Amerikaans onderzoek was te verwachten, maar het was nog niet bekend of het door de FTC of het Amerikaanse ministerie van Justitie zou worden uitgevoerd, schrijft Bloomberg . Beide partijen kunnen dergelijke overnames onderzoeken, maar de FTC is de laatste tijd mondiger over grote overnames in de tech-industrie.

Volgens Bloomberg wordt in het FTC-onderzoek gekeken of de overname concurrentie in de weg staat. De waakhond heeft nog geen officieel onderzoek aangekondigd en heeft niet gereageerd op vragen van het financiële persbureau.

Zo heeft de FTC, onder leiding van voorzitter Lina Khan, vorig jaar een rechtszaak aangespannen om de geplande overname van Arm door Nvidia te blokkeren. Onlangs hebben de FTC en het Amerikaanse ministerie van Justitie een grootschalig onderzoek aangekondigd dat gericht is op het moderniseren van fusierichtlijnen "om concurrentiebeperkende deals beter op te sporen en te voorkomen".

Andere marktwaakhonden wereldwijd zullen ook naar de overname kijken. De verwachting is dat er in ieder geval onderzoek zal worden gedaan vanuit Europa en China. Er zijn nog geen officiële onderzoeken aangekondigd. Dit kan pas nadat de bedrijven de overname formeel hebben aangemeld.

Als de marktwaakhonden bezwaren hebben, kunnen ze in het uiterste geval de overname blokkeren. Ze kunnen het ook door laten gaan onder bepaalde voorwaarden. Microsoft had ook goedkeuring nodig van de regelgevende instanties om Bethesda-eigenaar ZeniMax over te nemen. Het werd zonder beperkingen verleend.

Microsoft wil 68,7 miljard dollar betalen om Activision-Blizzard over te nemen. Daarmee is het verreweg de grootste overname ooit in de game-industrie. Tweakers schreef een achtergrondartikel over de mogelijke gevolgen en bezwaren van de miljardenovername.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01