072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Bloomberg: Grand Theft Auto 6 krijgt vrouwelijke hoofdrol

datum: 27-07-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Grand Theft Auto 6 krijgt een vrouwelijke hoofdrol, volgens bronnen van Bloomberg-journalist Jason Schreier. Het zou de eerste keer zijn dat de GTA-franchise een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt.

Volgens Bloomberg zou het personage van Spaanse afkomst zijn en deel uitmaken van een duo geïnspireerd door Bonnie en Clyde. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het andere personage een man is. Dit in tegenstelling tot eerdere delen van de franchise, waarin steeds één of meerdere mannen de hoofdrol kregen.

Volgens bronnen van Schreier heeft deze nieuwe kijk op de Grand Theft Auto-franchise te maken met een algemene verschuiving in de werkcultuur binnen Rockstar Games. Er was eens een 'machocultuur' op het bedrijf, vaak met 'drinken en vechten'. Er zouden ook excursies naar stripclubs zijn georganiseerd. Deze bedrijfscultuur, gekoppeld aan extreme werktijden en hoge verwachtingen, wat een crunch in de branche wordt genoemd, leidde in 2018 tot protest van honderden medewerkers. In 2010 kwam het bedrijf al in opspraak vanwege dezelfde interne problemen.

Rockstar zou intussen rond zijn gekomen, onder meer door het opnemen van een vrouwelijk hoofdpersonage in GTA 6. De nieuwe bedrijfscultuur zou ook blijken uit het feit dat een nog onaangekondigde modus voor GTA Online zou zijn geschrapt. In de 'police and crook'-modus zouden spelers het kinderspel nabootsen, maar vanwege aanhoudende controverses rond politiegeweld zou het bedrijf hebben besloten de modus niet uit te brengen.

Ontwikkelaars zullen volgens de bronnen voortaan oppassen dat ze niet 'omvallen'; grappen over kwetsbare of anderszins gediscrimineerde groepen mogen niet langer worden getolereerd. Dit zou een keerpunt zijn voor de franchise, aangezien Grand Theft Auto in de afgelopen decennia is geëvolueerd tot een satirische openwereldfranchise vol grappen over allerlei soorten etniciteiten, politieke voorkeuren en overtuigingen. Rockstar verwijderde eerder transfobe content uit de GTA V-remasters .

Er is officieel weinig bekend over Grand Theft Auto 6, afgezien van het feit dat Rockstar Games eraan werkt. Volgens Schreier en Battlefield- leaker Tom Henderson komt de game op zijn vroegst pas in 2024 uit , mede omdat Rockstar zich meer zorgen maakt over het welzijn van zijn medewerkers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01