072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Bloomberg: Sony stelt Horizon Forbidden West uit tot begin 2022

datum: 31-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Financieel persbureau Bloomberg meldt dat Sony de aankomende PlayStation-game Horizon Forbidden West heeft uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2022. De game stond aanvankelijk gepland voor eind 2021.

Een anonieme bron die bekend is met de plannen van PlayStation bevestigde het uitstel aan Bloomberg-gamejournalist Jason Schreier . De uitbraak van het coronavirus heeft mogelijk een rol gespeeld bij die vertraging. Hermen Hulst, CEO van PlayStation Studios, zei in juni dat het bedrijf "op schema" was voor een release rond de feestdagen, al verklaarde hij dat dit nog niet 100 procent zeker was.

"Dat is nog niet helemaal zeker, en we werken er hard aan om dat zo snel mogelijk te bevestigen", zei Hulst destijds in een blogpost waarin hij het uitstel van de aanstaande God of War-game aankondigde. De CEO schreef destijds dat de kwaliteit van de games en de gezondheid van de ontwikkelteams voorop staan.

Het Bloomberg-nieuws volgt op een eerder rapport van de bekende gamejournalist en insider Jeff Grubb. Hij verklaarde in de Giant Bomb-podcast GrubbSnax dat Sony het uitstel zou overwegen, schrijft Video Games Chronicle ook. Hij zei toen dat het uitstel misschien nog niet definitief is, maar dat het bedrijf ernaar neigt.

Grubb legde deze week echter uit dat het uitstel "iets zekerder" is dan hij eerder formuleerde. Hij zei de mogelijkheid open te willen laten dat het nog niet zeker is totdat hij "de specifieke details kan verifiëren". Schreier benadrukt op Twitter dat de wedstrijd volgens zijn bronnen al "enige tijd geleden" is uitgesteld.

Sony zelf heeft het uitstel nog niet bevestigd en reageert niet op vragen van Bloomberg. Jeff Grubb suggereerde eerder dat een mogelijk uitstel zou worden aangekondigd tijdens een PlayStation-livestream in september. Eerder dit jaar werden verschillende andere PlayStation-games uitgesteld tot 2022, waaronder God of War Ragnarok van Santa Monica Studios en Gran Turismo 7 van Polyphony Digital. Beide wedstrijden stonden aanvankelijk gepland voor 2021.

Horizon Verboden West is in ontwikkeling bij de Nederlandse studio Guerrilla Games en zal worden uitgebracht voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. Het is een vervolg op het spel Horizon Zero Dawn, die goed bij de release in 2017 door de critici ontvangen Het bedrijf kondigde in het begin 2019 dat er meer dan 10 miljoen exemplaren van Horizon Zero Dawn zijn verkocht. Sindsdien is de game ook uitgebracht voor pc.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01