072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

BlueStacks lanceert Android-gamestreamingservice

datum: 01-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Android-emulatorservice BlueStacks gaat een streamingdienst lanceren waarmee je Android-games kunt spelen. De dienst, BlueStacks X genaamd, is nu in bèta met dertien streambare games.

Met BlueStacks X kunnen volgens het bedrijf uiteindelijk meer dan tweehonderd Android-games worden gestreamd, zonder dat gebruikers een abonnement hoeven af te sluiten. De webversie bevat nu dertien games die tijdens de bèta via internet kunnen worden gespeeld, maar BlueStacks belooft er elke week meer toe te voegen. Deze versie zou niet alleen via de browser op pc, Mac of Chromebook moeten werken, maar ook op Android- en iOS-apparaten, via de mobiele browser.

Daarnaast is er de BlueStacks-app voor de pc, die de Google Play Store en zijn games kan emuleren, en die ook de mogelijkheid krijgt om games te streamen. Games die momenteel kunnen worden gespeeld, zijn onder meer Raid: Shadow Legends en Rise of Kingdoms: Lost Crusade.

BlueStacks meldt dat de berekeningen voor de streamingdienst niet alleen op zijn servers gebeuren, maar ook deels op de systemen van gebruikers. Dit zou de kosten voor het bedrijf verlagen. Het bedrijf haalt inkomsten uit advertenties. Een betaalde versie van de service zonder reclame zou op een later tijdstip moeten worden uitgebracht, vertelde Rosen Sharma, de CEO van BlueStacks, aan VentureBeat .

BlueStacks is in 2011 opgericht als een Android-emulator voor de pc. Volgens het bedrijf zelf is het emulatieprogramma een miljard keer gedownload. Het Windows 11-besturingssysteem zal de optie bevatten om Android-apps native uit te voeren , maar niet alle apps zouden hiervoor beschikbaar zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01