072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Bohemia Interactive werkte in ieder geval in 2021 aan DayZ 2

datum: 29-06-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Bohemia Interactive werkt mogelijk aan een vervolg op de multiplayer-survivalgame DayZ. Dat blijkt uit gerechtelijke stukken in de overnamezaak van Activision. Die dateren van mei 2021. De studio ontkent in een reactie het bestaan van de game niet.

Bohemia Interactive vertelde IGN dat het "de focus van de DayZ-game, het merk en het team zelf uitbreidt". De studio kan op dit moment niet teveel details prijsgeven. Bohemia Interaction bevestigt met deze reactie nog niets, maar ontkent ook niet dat het aan de game werkt.

De documenten zijn onder andere door DSOGaming online gezet. Er wordt ook vermeld dat de studio op dat moment aan Arma 4 en Arma Reforger werkte. Die twee zijn inmiddels bekend gemaakt . De argumenten voor een mogelijke overname van Bohemia door Microsoft zijn dat de game een grote mod-community heeft, en dat de ontwikkelaars veel simulatiegame-ervaring en veel technische kennis hebben dankzij het gebruik van een eigen engine. Tegenargumenten zijn onder meer dat Tencent een minderheidsbelang heeft in de studio, en dat de games technisch niet goed presteren op consoles en veel bugs bevatten.

DayZ begon als een mod voor Arma 2. Vanwege zijn populariteit begonnen maker Dean Hall en Arma 2-maker Bohemia een samenwerking, waarna DayZ in 2018 werd uitgebracht als een op zichzelf staand spel. Ook vermeld in de documenten dat DayZ een "dertig -day peak" van 34.000 spelers op dat moment. Op het moment van schrijven is die piek bijna 59.000 spelers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01