072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Brancheverenigingen willen met coronageld 20.000 huizen op internet aansluiten

datum: 02-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Brancheverenigingen NLdigital en NLconnect willen dat Nederland geld uit het Europees Corona Herstelfonds gebruikt om twintigduizend huishoudens aan te sluiten op internet. Het gaat om de laatste huishoudens in Nederland die thuis nog geen breedbandaansluiting hebben.

De Nederlandse providers en ICT-bedrijven die zich hebben verzameld onder NLdigital en NLconnect schrijven dat 'iedereen in Nederland toegang moet hebben tot snel internet'. De organisatie pleit ervoor geld beschikbaar te stellen voor 'een snelle, vaste breedbandinternetverbinding' voor twintigduizend huishoudens die dat nu niet hebben. Dit zijn huizen die moeilijk bereikbaar en afgelegen zijn.

Om dit te bereiken willen de organisaties mede gebruik maken van het Europees Herstelfonds. Dat is een subsidie- en leningenfonds van 750 miljard euro . Europese lidstaten kunnen dit claimen om herstelplannen op te stellen voor na de coronacrisis. De rijksoverheid noemt zelf 'investeringen in infrastructuur' als mogelijke optie. Nederland is het enige land dat nog geen definitieve begroting heeft ingediend bij de Europese Unie, omdat het kabinet is afgetreden.

NLdigital pleit voor een deel van het geld uit het Herstelfonds. "Brussel geeft Nederlandse politici een niet te missen kans via het Europees Herstelfonds, maar dan moeten we nu de aanvraag indienen. Anders is er te weinig tijd." Daarnaast is de industrie zelf bereid om 'substantieel mee te investeren'. "Het onrendabele deel kan betaald worden met geld uit het Herstelfonds", schrijven de organisaties.

Inmiddels hebben de organisaties een voorstel ingediend bij het ministerie van Economische Zaken. Het is niet bekend wat er in dat voorstel staat. Zo is niet duidelijk hoeveel geld de sector denkt nodig te hebben en wat de verdeling is tussen de eigen investeringen en geld uit het Herstelfonds. NLdigital was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01