072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Brand breekt uit in Tesla Megapack in Australisch batterijpark

datum: 30-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Er is brand uitgebroken in het batterijpark Big Battery in de Australische staat Victoria. Volgens de beheerder is de brand ontstaan tijdens een testfase in een Tesla Megapack-accu van 3 megawattuur. De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Volgens Victorian Big Battery is de brand ontstaan tijdens een testfase op het terrein. Toen de brand uitbrak, werd het terrein afgekoppeld van het elektriciteitsnet. Volgens netbeheerder Neoen heeft het incident dan ook geen impact op de rest van het elektriciteitsnet van de zuidoostelijke staat Victoria.

Volgens lokale hulpdiensten raakte niemand gewond. Omwonenden kregen het advies om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden om de schadelijke effecten van de rookpluim tot een minimum te beperken.

De Victorian Big Battery-site draait volgens de exploitant op 210 Tesla Megapack-batterijen van 3 MWh die opgeslagen elektriciteit leveren aan het lokale net op momenten dat hernieuwbare energiebronnen niet genoeg energie leveren. De totale capaciteit van het Victorian Big Battery batterijpark is 450 megawattuur.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01