072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Britse regering wil standaardwachtwoorden verbieden

datum: 26-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een wetsvoorstel van de Britse regering heeft tot doel een einde te maken aan gemakkelijk te raden wachtwoorden die fabrikanten standaard op apparaten instellen. Het wetsvoorstel beoogt de veiligheidsnormen van een groot aantal producten te verbeteren.

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft de Product Security and Telecommunications Infrastructure Bill gepresenteerd, een wetsvoorstel dat voorafging aan een consultatieperiode van een jaar in 2019. Het voorstel bestaat uit een deel dat de veiligheid van producten regelt en een deel dat de communicatie-infrastructuur moet verbeteren. Het Britse parlement buigt zich nu over het voorstel.

De productbeveiligingsmaatregelen moeten garanderen dat internet-of-things-apparaten, wearables, slimme babyfoons en smart-tv's beter worden beschermd en de privacy van burgers beter worden beschermd. Als onderdeel van dit voorstel krijgen apparaten een uniek wachtwoord , dat niet kan worden hersteld door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Volgens de Britse overheid zijn producten met standaardwachtwoorden een gemakkelijk doelwit voor criminelen.

Het voorstel is ook om het melden van kwetsbaarheden verplicht te stellen. Beveiligingsonderzoekers moeten kwetsbaarheden gemakkelijk kunnen melden aan fabrikanten. Tot slot moet de PSTI-wet consumenten duidelijkheid bieden over de termijn waarbinnen zij beveiligingsupdates kunnen verwachten.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, heeft een door de overheid aangestelde toezichthouder de bevoegdheid om bedrijven die de PSTI-wet overtreden, te beboeten. Dit betreft niet alleen fabrikanten, maar ook importeurs en distributeurs. Die boetes kunnen oplopen tot 4 procent van de jaaromzet met een maximum van 10 miljoen Britse ponden, omgerekend 11,8 miljoen euro. Voortdurende overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van £ 20.000 per dag.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01