072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Bungie klaagt man aan die verwijderingsverzoeken heeft verzonden namens Bungie

datum: 24-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Bungie heeft een rechtszaak aangespannen tegen een persoon die namens het bedrijf ten onrechte een dagvaarding heeft gestuurd naar YouTube-makers om Destiny 2-inhoud offline te halen. Bungie eist een schadevergoeding van 7,6 miljoen dollar.

Bungie claimt onder meer dat er reputatie- en economische schade is ontstaan door het handelen van de man. Het gamebedrijf beschuldigt de YouTube-gebruiker, onder de alias Lord Nazo, van het versturen van grote aantallen verwijderingsverzoeken via YouTube. Hij stuurde het namens Bungie, een beroep doend op de Amerikaanse auteursrechtwet DMCA. Lord Nazo registreerde e-mailaccounts genaamd CSC, een bedrijf voor de bescherming van intellectueel eigendom waarmee Bungie samenwerkt.

Het betrof in totaal 96 verwijderingsverzoeken, gericht aan YouTube-creators die zich op Destiny 2 richten. De golf van dagvaardingen van eerder dit jaar veroorzaakte verontwaardiging binnen de Destiny 2-gemeenschap, vooral omdat de meeste duidelijk onterecht waren. Lord Nazo kwam volgens de claim actief tussenbeide in die gesprekken. Bungie haastte zich om te melden dat de verzoeken niet van het bedrijf waren en dat de verantwoordelijke zou worden opgespoord.

De vermeende dader heeft volgens Forbes zelf Destiny 2-video's gemaakt. De rechtszaak beweerde dat Lord Nazo eerder loops van Destiny 2-muziek naar zijn kanaal had geüpload en authentieke verwijderingsverzoeken had ontvangen namens Bungie en CSC. Hij weigerde zijn video's te verwijderen, waarna YouTube zijn hele kanaal offline haalde. Verwijzend naar de golf van verwijderingsclaims, die hij zelf ten onrechte had ingediend, probeerde Lord Nazo YouTube ertoe te brengen zijn kanaal opnieuw te activeren.

Voormalige vrienden van Lord Nazo zouden hebben beschreven hoe de gebruiker op Discord uitlegde welke stappen hij nam met de verwijderingsverzoeken en hoe gemakkelijk het was om ze op YouTube in te dienen. Bungie spreekt van een 'maas in de wet' omdat YouTube niet controleert of de verzoeken van de rechtmatige partij komen. Lord Nazo zou ook dreigende e-mails naar CSC hebben gestuurd met de boodschap 'Better start running. De klok tikt'.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01