072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Caiway verhoogt snelheden en prijzen glasvezelpakketten per 1 maart - update

datum: 11-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Caiway heeft een snelheidsverhoging aangekondigd voor een aantal van zijn glasvezelpakketten. Per 1 maart gaan de snelheden voor de abonnementen Internet Only, Internet & TV Betaalbaar en Internet & TV Slim omhoog. De prijzen stijgen licht.

Caiway heeft klanten geïnformeerd over de nieuwe tarieven en prijzen voor haar abonnementen en dat op zijn site op een rij gezet . Klanten met alleen internet krijgen vanaf 1 maart symmetrisch 300Mbit/s, waar dat nu 250Mbit/s is. Internet & TV Betaalbaar gaat van 100Mbit/s omhoog en omlaag naar 150Mbit/s en Internet & TV Slim haalt een geadverteerde snelheid van 500Mbit/s in plaats van 400Mbit/s.

De abonnementen met een download- en uploadsnelheid van 1 Gbit/s blijven ongewijzigd in snelheid. Dit zijn ook de enige twee pakketten die een fractie goedkoper zijn. De glasvezelabonnementen die wel een snelheidsverhoging krijgen, stijgen licht in prijs: 55 eurocent per maand voor alleen internet en 95 eurocent per maand voor internet & tv-abonnementen. De uitzondering is het enige pakket over de coaxkabel dat Caiway blijft aanbieden. De snelheid hiervan blijft hetzelfde, terwijl de prijs met 2,50 euro per maand stijgt.

Ook de snelheden van het abonnement Extraordinary Slim, dat niet meer beschikbaar is, gaan omhoog, van 500 naar 600 Mbit/s. De maandprijs gaat van 65 euro tot 66,24 euro. Dat blijkt uit een e-mail van Caiway aan klanten. In hoeverre de overige Buitengewone abonnementen gaan wijzigen is nog niet bekend.

Caiway noemt als reden voor de prijsstijgingen 'voortdurende verbetering van producten en vergroting van de netwerkcapaciteit'. "Door de forse toename van het internetgebruik is het belangrijk om ons netwerk continu te monitoren en waar nodig de capaciteit uit te breiden", stelt het bedrijf. Caiway verwijst ook naar inflatiecorrectie.

Net als Delta is Caiway een merknaam van telecomprovider Delta Fiber, dat eigendom is van investeringsmaatschappij EQT. Beide bedrijven bieden een 1Gbit/s abonnement aan over het glasvezelnetwerk, maar Delta's is goedkoper dan Caiway's met 45 euro per maand in de eerste twaalf maanden. Na een jaar betalen klanten 50 euro per maand. Delta heeft ook al een 8Gbit/s-aanbod .

Update, woensdag 12 januari 09.45 uur : Toegevoegd dat 1Gbit/s-abo met Delta 50 euro per maand kost na een contractperiode van 12 maanden. Met dank aan Jogai .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01