072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Canonical publiceert instructies voor het uitvoeren van Ubuntu Desktop op Raspberry Pi 4 2GB

datum: 12-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Canonical plaatst instructies voor het installeren van Ubuntu Desktop op een Raspberry Pi 4 met 2 GB geheugen. Hiervoor wordt Zswap gebruikt. Eerder raadde Canonical gebruikers aan om Ubuntu te gebruiken op een Raspberry Pi 4 met 4 GB of 8 GB geheugen.

Canonical zegt in een blogpost dat het vanaf Ubuntu 22.04, dat gepland staat voor april, zijn besturingssysteem standaard bruikbaar wil maken op de Raspberry Pi 4 2GB, hoewel dit door het inschakelen van enkele instellingen al mogelijk is met de huidige Ubuntu-versies. Het bedrijf meldt dat het gebruik maakt van zswap, een soort compressietool.

Ubuntu gebruikt, net als veel andere Linux-distributies, swap-bestanden. Hiermee worden bestanden die niet in het werkgeheugen passen, opgeslagen op een opslagsysteem, zoals de microSD-kaart van een Raspberry Pi. Met zswap worden bestanden die naar het swapbestand worden verplaatst eerst gecomprimeerd. Vervolgens wordt gecontroleerd of het bestand nog naar het wisselbestand moet worden verplaatst, of dat het na compressie klein genoeg is om in het ram te blijven. Dat zou betere prestaties moeten opleveren op systemen met weinig geheugen.

Dus Zswap wordt standaard toegevoegd aan Ubuntu 22.04, maar Canonical plaatst ook installatie-instructies in zijn blogpost waarmee gebruikers de functie voor huidige Ubuntu-releases kunnen inschakelen. Gebruikers hoeven alleen maar een opdracht in de terminal te typen en vervolgens hun systeem opnieuw op te starten en zswap zou moeten werken. Vervolgens kunnen gebruikers z3fold en lz4 inschakelen om de functie verder uit te breiden, wat betere prestaties zou moeten bieden op een Raspberry Pi 4 2GB. Canonical geeft hier ook instructies voor en die optimalisaties zijn ook standaard ingeschakeld in Ubuntu 22.04.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01